:

Szerző: Ady Krisztián

2002. november 6. 15:01

Vodafone 3G roaming Japánnal - elsőként Magyarországon

A Vodafone a magyarországi GSM szolgáltatók közül elsőként biztosítja a lehetőséget arra, hogy harmadik generációs hálózaton is lehessen barangolni. Az első ilyen jellegű szerződést a Vodafone csoporthoz tartozó japán J-Phone-nal kötötte a magyarországi mobilszolgáltató, majd ezt további európai hálózatokkal bővíti. Az új lehetőséggel a Vodafone ügyfelei ennek köszönhetően jelenleg 5 kontinens 84 országának 185 hálózatán míg 2003 elejétől már több mint 100 ország

[HWSW] A Vodafone a magyarországi GSM szolgáltatók közül elsőként biztosítja a lehetőséget arra, hogy harmadik generációs hálózaton is lehessen barangolni. Az első ilyen jellegű szerződést a Vodafone csoporthoz tartozó japán J-Phone-nal kötötte a magyarországi mobilszolgáltató, majd ezt további európai hálózatokkal bővíti. Az új lehetőséggel a Vodafone ügyfelei ennek köszönhetően jelenleg 5 kontinens 84 országának 185 hálózatán míg 2003 elejétől már több mint 100 ország 200 hálózatán barangolhatnak.

A harmadik generációs (3G) szolgáltatás igénybevételéhez a felkelő nap országába utazó magyar turista vagy üzletember a magyarországi Vodafone SIM-kártyáját Tokióba érkezve egy ott bérelhető telefonkészülékbe belehelyezi, s máris ugyanúgy telefonálhat és válik elérhetővé mint az itthon megszokott "70-es" mobilszámán.

A Magyarországra érkező japán turisták számára is egyszerűbbé válik a mobiltelefonálás, hiszen magukkal hozhatják USIM kártyájukat és egy GSM készülékkel a Vodafone hálózaton ugyanúgy cseveghetnek a Kárpát medencében, mint távol-keleti otthonukban.

Az előfizetéses ügyfelek szabadon használhatják a fejlett technológia vívmányait, míg a VitaMaxos, azaz feltöltőkártyás ügyfelek hívásokat fogadhatnak, SMS-t küldhetnek és fogadhatnak a sógunok földjén. A harmadik generációs rendszeren való roamingolás egyelőre a japán fővárosra korlátozódik, de a hálózat kiépítése nagy erőkkel folyik.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 1. 23:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.