:

Szerző: Kovács Attila

2000. május 4. 12:12

Jóslatok meg miegymás

Mostanában óriási lázban ég a videokártya-piac. Mindenki most jelteni be, mindenki most dobja piacra a legújabb termékét. Ennek megfelelően a hardverrel foglalkozó oldalak is nagyon begőzöltek és napról-napra több tesztet, előrejelzést, spekulációt zúdítanak a nagyérdemű nyakába. Természetesen ezek a spekulációk sok esetben reálisak sok esetben nem azok. Íme két hely, ahol szintén jóslatokba bocsátkoztak a G450-el kapcsolatban: Ezek a rövidebb írások általában csak a legfőbb tuljadonságait mutatják be a G450-nek, illetve egy rövid véleményt alkotnak a Matrox grafikus processzoráról. Általánosságban elmonható az, hogy ezek az írások is azt állapítják meg, hogy a Matrox ezt a kártyát alapvetően nem a játékosoknak kínálja, de azért a játékosokat sem felejti el.
Személy szerint azt kell mondjam, hogy természetesen a G450 teljesítménye, mely szerintem 400-450 MTexel/sec lesz nem mondható túl jónak, de ha belegondolunk a 3dfx legújabb kártyájának a Voodoo4 és 5-nek a legolcsóbb változata sem fog többet tudni, ráaádsul úgy néz ki, hogy a többi gyártó (nVidia) meg már a technológia határait feszegetni az óriási sebességgel, mivel a ramok azok, amik visszafogják a kártya teljesítményét. Vajon a Matrox azért vár még fél évet a következő generációs videokártyájának a bemutatásával, mivel Ők idejében felismerték ezt a problémát és nem szerettek volna egy olyan terméket bemutatni, ami papíron gyors, de a való élet alkamazásaiban nem teljesít túl jól? Hát ezt már nem fogjuk megtudni, de nekem van egy olyan érzésem, hogy a Matrox inkább kivár, minthogy egy olyan úttörő legyen, aki végül befürdik...

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 19:37

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.