:

Szerző: Vörös Péter

2000. május 4. 10:31

Az Acer első negyedéves forgalma csökkent, nyeresége nőtt

Az 1999. I. negyedévben elért 1,06 milliárd $-os forgalommal szemben idén "csak" 940 millió $-t ért el a cég - nyeresége viszont 421%-kal, 89,7 millió $-ra nőtt. Ez utóbbi hír "szépséghibája" annyi, hogy főként befektetésből származó jövedelmeknek köszönhetően érte el azt az Acer - a Taiwan Cellular-ban és más cégekben lévő részesedések eladása 17 millió $-t hozott a konyhára, de a Taiwan Semiconductor Manufacturing-gel közösen létrehozott, eddig veszteséges vállalat eladása is növelte a bevételeket.
A cég az idénre tervezett 391 millió $-os nettó nyereség 22,9%-át érte el eddig, míg a tervezett forgalom 4,9 milliárd $, ennek az első negyedévben 19%-át sikerült realizálni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 23:51

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.