Szerző: Bodnár Ádám

2000. május 3. 21:21

A Microsoft időt kér

A Microsoft május 10-ig jogosult az ellene beadott és a feldarabolását indítványozó beadványra reagálni. Nos, amint az előre várható volt, a MS illetékesei haladékot kértek tekintettel az ügy horderejére.

A cég szóvivője, Jim Cullinan kijelentése szerint amennyiben az igazságügyi minisztérium és a 17 állam ragaszkodik a Microsoft feldarabolásához, akkor a jogi procedúra nagyon sokáig eltarthat, tekintve, hogy a Microsoft illetékesei még meg sem vizsgálták a szétválás lehetséges módjait és következményeit.

Egy április 4-i tárgyaláson Thomas Penfield Jackson bíró kijelentette: "Amit semmiképpen sem szeretnék, az az akár hónapokig is tartó jogi herce-hurca, meghallgatásokkal és beadványokkal." Egy magát megnevezni nem kívánó igazságügyi dolgozó szerint a redmondi óriáscég pontosan ismer minden adatot, tényt és módzert, egyszerűen csak húzni szeretné az időt.

Mindenesetre a Microsoft május 10-én beadja a szükséges okmányokat, de időt fog kérni "további vizsgálatok elvégzésére"- mondta Jim Culinan.

Összességében egyre valószínűtlennebbnek tűnik a júniusra tervezett ítélethirdetés.
a címlapról