Szerző: Vörös Péter

2000. május 3. 08:16

A Novell negyedéves eredményei gyengébbek lesznek a vártnál

Az április 30-án végződött pénzügyi negyedévre a cég valamivel 300 millió $ feletti bevételt és részvényenként kb. 8 centes nyereséget vár - ez mindössze fele a korábbi előrejelzéseknek. Eric Schmidt, a Novell elnök-vezérigazgatója rövid nyilatkozatában "kiábrándítónak" nevezte visszaesést. A cég részben a szoftvereladások általános és jelentős gyengülését említi indoklásként, de személycserékre is sor fog kerülni: Ron Heinz, a korábbi első számú értékesítési vezető kilépett a Novell-től, utódja Nicholas Tiliacos lesz, aki korábban a Mosaix (Lucent leányvállalat) elnök-vezérigazgatója volt. Az értékesítési előrejelzésekkel is komoly gondok voltak, jelentette ki Dennis Raney a cég pénzügyi vezérigazgatója. A Novell főként közvetett értékesítési modellje is változtatásra szorul a szakértők szerint.
Természetesen külső tényezők is hozzájárultak a Novell gondjaihoz: ld. Windows 2000 megjelenése ill. a Linux növekvő népszerűsége. Az egyre fontosabbá váló alkalmazás-szolgáltató cégek (ASP/ application service provider) körében pedig még mindig nem túl elterjedtek a Novell termékei.
A negyedéves eredményeket a cég május 23-án teszi közzé.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról