Szerző: Vörös Péter

2000. május 3. 08:15

Az AMD szerver piaci terveit érzékenyen érintheti a HotRail chip-tervező cég stratégiaváltása

A HotRail azon a chipset-en dolgozott, amellyel 6-8 processzoros Athlon-os szerverek megjelenését tervezte az AMD, azonban a HotRail tavaly év végétől kezdve egyre nagyobb erőket összpontosít a hálózati piacokra (szemben a "hagyományos" chip/chipset tervezéssel), ezen a héten pedig két terméket jelentettek be: a HotRail Channel-t (hálózati chip-ek gyors összekötésére) és a SkyRail Link-et (switch-ek és router-ek összekötésére).
Nem először fordul elő az utóbbi időben az, hogy egy újonnan indított cég a technológiáját végül is nem az eredetileg tervezett piacon alkalmazza (pl. Rambus, amely szintén erősen kacsingat a hálózati chip piac felé - ld. április 10-i hírünket).
Az AMD számára ez azért okozhat gondot, mert az Intel-kompatibilis szerver piacon egyelőre csak az Intel van jelen - márpedig igen nyereséges piaci szegmensről van szó, ahová az AMD is szeretne mielőbb belépni. Az AMD saját fejlesztésű kétprocesszoros chipset-jének megjelenése még az idén várható, majd a jövő év második felében mutatják be a következő generációs AMD processzorokhoz, a SledgeHammer-ehez szánt 2-processzoros chipset-et. A chipset-gyártó API szintén idén tervezi bemutatni kétprocesszoros chipset-jeit. A HotRail "távozása" rövid távon nem érinti túl érzékenyen az AMD-t, mivel egyelőre nem ez a szűk keresztmetszete a cég szerver piaci terveinek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról