Szerző: roberto

2002. október 1. 11:36

A Microsoft jelentős kedvezménnyel értékesíti Office v. X irodai szoftvercsomagját

A mai naptól kezdve az új Apple Mac számítógépek vásárlói mindössze 199 dollárért juthatnak a Microsoft Office v. X irodai szoftvercsomaghoz. Az akció 2003. január 7-ig tart.

A mai naptól kezdve az új Apple Mac számítógépek vásárlói mindössze 199 dollárért juthatnak a Microsoft Office v. X irodai szoftvercsomaghoz. Az akció 2003. január 7-ig tart.

Az akció ellenére az Office továbbra is olcsóbb a PC-vásárlók számára, új számítógép vásárlára esetén már 100 dolláros felárért beszerezhető a népszerű irodai alkalmazáscsomag. Az Office v. X teljes verziója egyébként 499 dollárba kerül, az upgrade változat ára 299 dollár.

"Nem nagy dolog" -- mondra Roger Kay, az IDC elemzője, aki szerint az akció inkább az Apple gépek vásárlására buzdít, "Ez nem valódi árcsökkentés, inkább csak azt mutatja meg, mennyibe kellene kerülnie az Office-nak."

A Microsoft tavaly ősszel dobta piacra Office v. X csomagját és arra számított, hogy a június 30-án véget ért pénzügyi évében összesen mintegy 750 ezer darabot értékesít belőle, azonban Tim McDonough marketing igazgató szerint eddig mindössze 300 ezer vásárlót sikerült toborozni.

Az Office v. X továbbra is ugyanazokat az alkalmazásokat tartalmazza, mint elődje, az Office 2001: a Word szövegszerkesztőt, az Excel táblázatkezelőt, a PowerPoint prezentációkészítőt és az Entourage-et, amely a Windows-on ismert Outlook Mac-es megfelelője. A programok legnagyobb részben csupán OS X-re lettek átszabva, de új funkciókkal is bővültek. A Microsoft a változást egy-egy X betűvel jelezte, ezért az új Office csomagot alkotó programok valódi neve Word X, Excel X, PowerPoint X és Entourage X.

McDonough szerint egyelőre túl kevés felhasználó ismerte fel, hogy valóban érdemes áttérni a Mac OS X operációs rendszerre, amely előfeltétele az Office v. X programcsomag futtatásának. A Microsoft Macintosh-részlegének marketing igazgatója szerint azok, akik megvették az Apple új operációs rendszerét, még mindig a költségeket nyögik, vagy az új program használatának elsajátításával vannak elfoglalva.

Egyelőre csak kevés Mac-tulajdonos váltott az új operációs rendszerre. Az Apple ugyanazt éli át, amit a Microsoft a Windows 2000 idején: a felhasználók már nem cserélgetik rendszeresen operációs rendszerüket és alkalmazásaikat, csak akkor, ha amúgy is új számítógépet vesznek. A számítógépeladások pedig manapság nem alakulnak túl fényesen.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról