Szerző: Ady Krisztián

2002. szeptember 30. 15:12

Az ATI bejelentette All-in-Wonder 9700 Pro kártyáját

A kanadai ATI ma jelentette be a Radeon 9700 Pro grafikus processzor köré épített multimédiás kártyáját, az All-in-Wonder 9700 Prót. A tv-tunerrel ellátott terméket néhány, az All-in-Wonder termékcsaládban eddig nem megtalálható új szolgáltatással is felvértezték.

HIRDETÉS

[HWSW] A kanadai ATI ma jelentette be a Radeon 9700 Pro grafikus processzor köré épített multimédiás kártyáját, az All-in-Wonder 9700 Prót. A tv-tunerrel ellátott terméket néhány, az All-in-Wonder termékcsaládban eddig nem megtalálható új szolgáltatással is felvértezték.

A kártya alapvető specifikációi a következők:

  • Radeon 9700 Pro grafikus processzor
  • 128 Mbyte DDR memória
  • 256 bites DDR memóriabusz
  • AGP 8X
  • THEATER 200 videodekóder és sztereó audioprocesszor
  • S/PDIF kimenet, DVI-I kimenet, S-video és kompozit videó ki- és bemenet, sztereó audiokimenet
  • két 12 bites ADC
  • Sztereó tv-tuner (125 csatorna)
  • TV-ON-DEMAND timeshifting
  • rádiófrekvenciás távirányító

A kártya támogatja az ún. mulTView technológiát, amellyel két különálló csatornát is megtekinthetünk egy időben, vagy éppen az egyik felvétele közben a nézhetünk egy másikat. Ennek kihasználásához azonban egy TV WONDER VE vagy TV WONDER kártyára is szükség van. A THRUVIEW lehetővé teszi, hogy az éppen megtekintett anyagot áttetszővé tegyük, így azt az éppen használt alkalmazás háttereként nézhessük. A VIDEOSOAP technológia pedig a Radeon processzor segítségével megszünteti a tömörített képanyag blokkosodását.

A kártya természetesen ezeken felül képes másodpercenként 30 frame-mel mozgó képanyagot rögzíteni VideoCD vagy 720x480-as felbontásban MPEG-2 formátumban. Az All-in-Wonder 9700 Pro az ősszel kerül a boltok polcaira, a cég sajtóközleménye szerint 500 dollárnál alacsonyabb ajánlott fogyasztói áron.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 08:05

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.