Szerző: Barna József

2002. szeptember 27. 12:43

Újabb lendületet kaphat a Bluetooth a Microsoft támogatásával

[ZDNet] Csütörtökön juttatta el a gyártókhoz a Microsoft annak a szervízcsomagnak béta verzióját, mely Bluetooth támogatást nyújt a cég Windows XP operációs rendszeréhez. A Bluetooth segítségével vezeték nélkül kapcsolhatunk egymáshoz hordozható eszközöket, mobiltelefonokat, számítógépeket, nyomtatókat és egyéb perifériákat 10 m-es hatótávolságon belül. A technológia hasonlatos a 802.11b vezeték nélküli szabványhoz, melyet mostanában inkább Wi-Fi néven emlegetnek.

HIRDETÉS

[ZDNet] Csütörtökön juttatta el a gyártókhoz a Microsoft annak a szervízcsomagnak béta verzióját, mely Bluetooth támogatást nyújt a cég Windows XP operációs rendszeréhez. A Bluetooth segítségével vezeték nélkül kapcsolhatunk egymáshoz hordozható eszközöket, mobiltelefonokat, számítógépeket, nyomtatókat és egyéb perifériákat 10 m-es hatótávolságon belül. A technológia hasonlatos a 802.11b vezeték nélküli szabványhoz, melyet mostanában inkább "Wi-Fi" néven emlegetnek.

A Windows XP operációs rendszer támogatása óriási lendületet adhat a Bluetoothnak, mely eddig méltatlanul kevés figyelmet kapott a gyártóktól. A cégek természetesen eddig is kísérleteztek Bluetooth kapcsolódási felülettel rendelkező termékek piacra dobásával, az általános támogatás hiánya miatt azonban ezek sosem találtak kellő fogadtatásra.

Napjainkban a Bluetooth terjedése végre gyorsulni látszik, egyre több kéziszámítógép, mobiltelefon rendelkezik beépített Bluetooth adapterrel. A HP hétfőn mutatta be Bluetooth kapcsolódásra képes DeskJet 450 nyomtatóját, mely a következő hónaptól lesz megvásárolható. A Motorola, Nokia és a Sony Ericsson is kínál már Bluetooth-képes mobiltelefonokat. A Palm külön adaptert, Bluetooth kártyát hoz forgalomba kéziszámítógépeihez a jövő hónaptól.

A Microsoft várakozásai szerint a PC-gyártók konfigurációiban 3-6 hónapon belül jelenhetnek meg az integrált vagy bővítőkártyával megvalósított Bluetooth megoldások. Az első ilyen gépek karácsony tájékán kerülhetnek az üzletekbe. A cég a Bluetooth támogatást a Windows XP automatikus frissítő funkcióján keresztül juttathatja el a felhasználók számítógépeire, a majdani frissítéshez szükség lesz a Service Pack 1 telepítésére is.

A frissítés pontos megjelenési időpontját sajnos a Microsoft nem árulta el, de feltehetően -- az USB 2.0 támogatáshoz hasonlóan -- 2-3 hónapon belül várható a végfelhasználói frissítőcsomag megjelenése.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 08:17

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.