Szerző: Ady Krisztián

2002. szeptember 26. 15:10

A Sony hamarosan piacra dobja a PlayStation 2-höz szánt TV-tuner bővítőjét

A Sony hamarosan bemutatja PlayStation 2 konzolokhoz szánt kiegészítőjét, amely segítségével a készülék valóságos multimédiás szórakoztatóközponttá alakítható. A hírek szerint a csomagban TV-tuner és merevlemez is megtalálható lesz, így a gép képes lesz műsorok rögzítésére, lejátszására, illetve time-shifting funkcióra is.

A Sony hamarosan bemutatja PlayStation 2 konzolokhoz szánt kiegészítőjét, amely segítségével a készülék valóságos multimédiás szórakoztatóközponttá alakítható. A hírek szerint a csomagban TV-tuner és merevlemez is megtalálható lesz, így a gép képes lesz műsorok rögzítésére, lejátszására, illetve "time-shifting" funkcióra is.

A japán óriásvállalat mindend elkövet annak érdekében, hogy játékgépből igazi szórakoztatóelektonikai készülékké alakítsa a több mint 40 millió példányban eladott PlayStation 2-t. A hírek szerint a Microsoft is tervez hasonló szolgáltatást az Xboxhoz, vagy legalábbis készül majd egy olyan Xbox-változat, amely alkalmas lesz TV-műsorok felvételére és lejátszására. Mint ismeretes, az Xbox gyárilag beépített merevlemezzel rendelkezik.

Kenicsi Fukunaga, a Sony Computer Entertainment szóvivője szerint az sem kizárt, hogy a jövőben beépített TV-tunerrel és merevlemezzel rendelkező PlayStation 2 konzolokat dobjon piacra a cég. Fukunaga elmondta, hogy a multimédiás bővítőkészlet gyakorlatilag elkészült, de pár apró probléma még hátráltatja a kereskedelmi bevezetést. Az egyik ezek közül, hogy a Sony nemrégiben dobott piacra egy DVD-íróval ellátott merevlemezes videofelvevőt és a cég mindenképp el szeretné kerülni, hogy a PlayStation 2 elvonja erről a vevők figyelmét.

"A videojátékok és a szórakoztatóelektronikai eszközök piaca különbözik, de ez a termék mindkettőbe illeszkedik" -- mondta Fukunaga. Japánban a TV-adók földről, műholdról és kábelről egyaránt sugároznak, ráadásul léteznek digitális és analóg műsorok is. Egyelőre nem tudni, hogy a PlayStation 2 bővítőegysége ezek közül melyeket lesz képes "fogni".

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról