:

Szerző: Vörös Péter

2000. május 2. 08:44

Handspring kontra Palm: az első heti összecsapást a Handspring nyerte!

A Palm op rendszert használó Handspring (amelyet a Palm korábbi alapítói hoztak létre) a kiskereskedelmi értékesítés első heti adatai alapján a de facto standardnak számító Palm-ot megelőzte a Handspring Visor Deluxe modell. Korábban a Handspring kizárólag a Web-en keresztül árulta készülékeit, de április második hetétől már kiskereskedelmi forgalomban is kaphatók az USA-ban (igaz csak "szűk körben": a CompUSA, a Best Buy ill. a Staples üzleteiben).
A PC Data adatai szerint az április 10-16-i héten a Visor Deluxe modell eladásai a PDA piac 26,8%-át tették ki, míg a második helyen a Palm IIIe volt 14,6%-kal. A harmadik a Palm IIIxe lett 14,1%-kal, míg a negyedik a Palm Vx volt 10,9%-kal. A Handspring alaptípusa, a Visor lett az ötödik 10,7%-os részesedéssel. (A PC Data adatai nem tartalmazzák a Windows CE-alapú készülékeket, de ezek eladási volumene jóval alacsonyabb, mint a Palm op rendszert használó készülékeké.)
Természetesen egy heti adatokból nehéz lenne hosszabb távú következtetéseket levonni, de a Palm ismertségét tekintve mégis meglepően jónak mondható a Visor eredménye. A siker segítheti a cég tervezett tőzsdei bevezetését (IPO) is: a Palm a maga részéről 350 millió $-hoz jutott a februári IPO révén. Az International Data Corp. (IDC) adatai szerint a Palm részesedése a kéziszámítógép piacon 70%-os. A Handspring március végén nyújtotta be IPO kérelmét, amelytől 300 millió $-t várnak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 19:20

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.