Szerző: Barna József

2002. szeptember 6. 21:06

Új vezeték nélküli adatátviteli technológián dolgozik a Philips és a Sony

[ZDNet] Új vezeték nélküli technológiát dolgozik ki együtt a Philips Electronics és a Sony, mely a Bluetooth-hoz hasonlóan hordozható eszközök és egyéb készülékek egymás közötti kommunikációját, adatátvitelét segítené.

HIRDETÉS

[ZDNet] Új vezeték nélküli technológiát dolgozik ki együtt a Philips Electronics és a Sony, mely a Bluetooth-hoz hasonlóan hordozható eszközök és egyéb készülékek egymás közötti kommunikációját, adatátvitelét segítené.

A két szórakoztatóelektronikai óriásvállalat közösen fejleszti ki a rádiófrekvenciás technológiát használó "Near Field Communication" (NFC) megoldásait, valamint a technológia előnyeit kihasználó szórakoztatóelektronikai készülékeket.

A NFC 13.56 MHz-es rádiófrekvenciát használ, s "meglepően" kis hatótávval rendelkezik, csupán 20 cm távolság áthidalását teszi lehetővé. Ezen az alacsony távolságon is csak 212 kbit/s-os sebességű kommunikációra képes maximálisan. Az NFC vezeték nélküli technológia kompatibilis a Philips Mifare és a Sony Felica smart card technológiákkal is, ezért a már piacon lévő készülékek is használhatják hamarosan a vezeték nélküli kapcsolatot.

Az NFC hasonló a Bluetooth-hoz, de a Sony és a Philips technológiája nem alkalmaz engedélyezési eljárásokat, az alacsony működési hatótávnak köszönhetően mellőzhetők az engedélyezési, azonosítási procedúrák.

A Sony több új, hálózati csatlakozással is rendelkező terméket jelentett be szerdán, melyek a közösen kifejlesztett technológiával is kompatibilisek lesznek. A "Cocoon" termékvonal első tagjaival a Dream World 2002 vásáron telálkozhatnak elsőként az érdeklődők.

A Philips és a Sony már több nagy sikerű technológiát fejlesztett ki közösen, elég ha csak a CD-re gondolunk.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 08:47

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.