:

Szerző: castor

2002. szeptember 6. 10:37

Nyereséggel zárta harmadik negyedévét a Take 2 Interactive Software kiadó

A Grand Theft Auto 3 játék óriási sikere nyomán a Take 2 Interactive Software kiadó nyereséggel zárta harmadik negyedévét. A vállalat csütörtök este tette közzé pénzügyi eredményeit.

A "Grand Theft Auto 3" játék óriási sikere nyomán a Take 2 Interactive Software kiadó nyereséggel zárta harmadik negyedévét. A vállalat csütörtök este tette közzé pénzügyi eredményeit.

A New York-i cég a július végén zárult negyedévében 4,8 millió dollár, azaz részvényeként 12 cent nyereséget ért el, szemben a tavalyi harmadik negyedév 665 ezer dolláros veszteségével. A forgalom a tavalyi 81,3 millió dollárról 122,5 millió dollárra emelkedett. A vállalat eredményei jelentősen felülmúlták az elemzők várakozásait, ugyanis a First Call/Thomson Financial által megkérdezett szakértők 101,3 millió dolláros forgalomra és részvényenként 7 centes profitra számítottak.

A játékkiadó egyben megemelte a jelenlegi pénzügyi évére vonatkozó kilátásait: a cég immár 1,73 dolláros részvényekénti nyereségre számít, míg korábban csak 1,68 dolláros részvényenkénti profittal számolt. A 733 millió dolláros forgalmi előrejelzést 755 millió dollárra módosították. A vállalat a 2003-as évre 830 millió dolláros forgalmat és 1,95 dolláros részvényenkénti profitot vár.

Az eredetileg PlayStation 2 konzolra írt Grand Theft Auto 3 tavasz óta PC-re is kapható és rendkívül népszerű a játékosok körében. A több díjat is nyert szoftvert erőszakos jelenetei miatt több országban csak nagykorúak vásárolhatják, illetve egyes helyeken egyszerűen betiltották.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 13:58

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.