Szerző: bzd

2000. április 30. 15:35

A mennyiség a lényeg?

Számít-e a rendszeren átfolyó víz mennyisége?, tette fel nekem a kérdést Atko, a HCCP tervezése közben. Mivel nem voltam teljesen biztos a válaszban, ezért végeztem néhány mérést, és a következő eredményeket kaptam:

HIRDETÉS

"Számít-e a rendszeren átfolyó víz mennyisége?", tette fel nekem a kérdést Atko, a HCCP tervezése közben. Mivel nem voltam teljesen biztos a válaszban, ezért végeztem néhány mérést, és a következő eredményeket kaptam:

A "Max." oszlopban a szivattyú a maximális, elméletileg 800 liter/óra teljesítményen működött, a "Min." oszlopban pedig a legkisebb, elméletileg 200 liter/órás fokozaton. (Természetesen a valódi teljesítmény ennél kisebb, a 8-10mm-es csövek miatt. ) A "sec/liter" sor azt mutatja, hogy melyik fokozaton hány másodpercre volt szükség 1 liter víz rendszeren való átpumpálásához (gy.k.: itt a kisebb éték a jobb). A "°C" sorból pedig az derül ki, hogy a két fokozaton mennyire melegedett a processzor magja, 5 perc CPU Stability Test után. Feltehetőleg a szenzor nem pontos, de arra megfelel, hogy megállípíthassuk mennyi volt a különbség.
A tanulság tehát az, hogy minél gyorsabban áramoltatjuk a vizet, az annál jobban hűt.

a címlapról

emberhiány

16

Megszűnik a Firefox Send és Notes

2020. szeptember 18. 10:32

A Mozillának a nyári leépítések után nem maradt erőforrása a szolgáltatások fenntartására.