Szerzők: Bodnár Ádám, Bodnár Ádám, Bodnár Ádám

2002. szeptember 2. 21:09

Az ausztrál IT-vezetők idegenkednek a Microsoft tavaly bevezetett licenckonstrukcióitól

[The Inquirer] Egy friss közvélemény-kutatás

Microsoft[The Inquirer] Egy friss közvélemény-kutatás szerint az ausztráliai IT-vezetők 55 százaléka roppant nehezen képes csak elfogadni a Microsoft új licencelési rendszerét. A redmondi cég nem sokkal az új licenckonstrukciók indulása után, még 2001 októberében jelentett be vásárlói kérésére változásokat a mennyiségi licencprogramjaiban, többek között a Frissítési Garancia (Software Assurance) konstrukcióra való átállás idejének meghosszabbításával kapcsolatban. A cég akkor a vásárlók visszajelzései alapján a Licensing 6.0 program átállási időszakát 2002. július 31-ig hosszabbította meg. Szintén a vásárlók kérésére a Microsoft módosította a Frissítési Garancia programot oly módon, hogy a bevezetési időszakban a Microsoft Office 2000 és Windows 2000 termékeket "legfrissebb verziónak" tekinti 2002. július 31-ig a Frissítési Garancia szempontjából.

Mindez azonban az ausztrál vezetőket nem elégítette ki, ők azok, akik leginkább ellenállnak az óriáscég új, nagyvállalatokra kényszerített, sokak szerint meglehetősen drága konstrukcióinak. Az ország IT-vezetőinek 63 százaléka július elején még nem döntött új Microsoft licencelési programokba való belépésről, és a ZDNet Australia közvélemény-kutatása szerint ezek a cégek a növekvő költségek elől menekülve inkább alternatív rendszerek (pl. Linux-alapú megoldások) felé fordulnak, hogy kiváltsák a Microsoft termékeit.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.