Szerzők: Barna József, Barna József, Barna József

2002. szeptember 2. 11:33

A hónap szpemmere -- közönségdíj a hazai kéretlen levélküldőknek

A hónap kéretlen levélküldőjének -- az oldal látogatóinak szavazatai alapján -- nyújt át virtuális közönségdíjat a szpemküldők hazai szégyentáblájának szerkesztősége. Az oldalra felkerült szpemek küldői közül a legellenszenvesebbre szavazni lehet, az eredmények összesítését követően pedig a nyertes feladó nevét kiemelten hozzák nyilvánosságra. Az antispam oldalon olvasható -- meglehetősen szarkasztikus -- megjegyzés szerint az üzenetét, szolgáltatásait széles nyilvánosság elé tárni vágyó kéretlen levélküldő célja így az oldal segítségével valósul meg.

[HWSW] A hónap kéretlen levélküldőjének -- az oldal látogatóinak szavazatai alapján -- nyújt át virtuális közönségdíjat a szpemküldők hazai szégyentáblájának szerkesztősége. Az oldalra felkerült szpemek küldői közül a legellenszenvesebbre szavazni lehet, az eredmények összesítését követően pedig a "nyertes" feladó nevét kiemelten hozzák nyilvánosságra. Az antispam oldalon olvasható -- meglehetősen szarkasztikus -- megjegyzés szerint az üzenetét, szolgáltatásait széles nyilvánosság elé tárni vágyó kéretlen levélküldő célja így az oldal segítségével valósul meg.

A díjakat egy hónapos csúsztatással ítélik oda, így most került sor a júliusi szpemmer kiválasztására, aki a Generali-Providencia Biztosító üzletkötője volt. Az oldal tanúsága szerint a látogatók szavazatainak 53 százalékát magáénak tudó kéretlen levél biztosítási ajánlatot tartalmazott, melyet küldője egy Word dokumentumban továbbított -- a jelek szerint olyan címekre is, ahol erre nem volt fogadókészség.

Az oldal -- továbbra is névtelenséget kérő -- szerkesztője szerint rövid működésük során csak pozitív visszajelzést kaptak. Volt olyan szpemmer is, akinek levele arról tanúskodott, hogy kellemetlenül érintette a nem kívánt nyilvánosság, és jelentkezett olyan internetszolgáltató is, amelyik ígéretet tett a szpemmelőkre vonatkozó szabályozás szigorítására, a legtöbb visszajelzés azonban magánszemélyektől érkezett, akik bátorították az oldal szerkesztőit munkájuk folytatására.

Az antispam oldal hatékonyságát talán majd hónapok múlva lehet lemérni -- jósolja az Antiszpemmer --, mikor egyre többen ismerik meg az idevágó jogszabályokat, melyek megismertetésére a szerkesztők is hangsúlyt fektetnek: a lap fejlesztésének következő állomása a szpemmelésre vonatkozó szakmai-etikai szabályok és a kérdésről szóló cikkek összegyűjtése lesz.

A kéretlen levelek kérlelhetetlen üldözőinek oldala az antispam.freeweb.hu címen található

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

FLIP

3

Kagylómobillal erősít a Honor

2024. június 14. 10:28

A cég útnak indította első flip típusú készülékét, amivel újabb hézagot foltoz be a nagy márkák elleni versenyben.