Szerzők: Barna József, Barna József, Barna József

2002. szeptember 2. 11:33

A hónap szpemmere -- közönségdíj a hazai kéretlen levélküldőknek

A hónap kéretlen levélküldőjének -- az oldal látogatóinak szavazatai alapján -- nyújt át virtuális közönségdíjat a szpemküldők hazai szégyentáblájának szerkesztősége. Az oldalra felkerült szpemek küldői közül a legellenszenvesebbre szavazni lehet, az eredmények összesítését követően pedig a nyertes feladó nevét kiemelten hozzák nyilvánosságra. Az antispam oldalon olvasható -- meglehetősen szarkasztikus -- megjegyzés szerint az üzenetét, szolgáltatásait széles nyilvánosság elé tárni vágyó kéretlen levélküldő célja így az oldal segítségével valósul meg.

[HWSW] A hónap kéretlen levélküldőjének -- az oldal látogatóinak szavazatai alapján -- nyújt át virtuális közönségdíjat a szpemküldők hazai szégyentáblájának szerkesztősége. Az oldalra felkerült szpemek küldői közül a legellenszenvesebbre szavazni lehet, az eredmények összesítését követően pedig a "nyertes" feladó nevét kiemelten hozzák nyilvánosságra. Az antispam oldalon olvasható -- meglehetősen szarkasztikus -- megjegyzés szerint az üzenetét, szolgáltatásait széles nyilvánosság elé tárni vágyó kéretlen levélküldő célja így az oldal segítségével valósul meg.

A díjakat egy hónapos csúsztatással ítélik oda, így most került sor a júliusi szpemmer kiválasztására, aki a Generali-Providencia Biztosító üzletkötője volt. Az oldal tanúsága szerint a látogatók szavazatainak 53 százalékát magáénak tudó kéretlen levél biztosítási ajánlatot tartalmazott, melyet küldője egy Word dokumentumban továbbított -- a jelek szerint olyan címekre is, ahol erre nem volt fogadókészség.

Az oldal -- továbbra is névtelenséget kérő -- szerkesztője szerint rövid működésük során csak pozitív visszajelzést kaptak. Volt olyan szpemmer is, akinek levele arról tanúskodott, hogy kellemetlenül érintette a nem kívánt nyilvánosság, és jelentkezett olyan internetszolgáltató is, amelyik ígéretet tett a szpemmelőkre vonatkozó szabályozás szigorítására, a legtöbb visszajelzés azonban magánszemélyektől érkezett, akik bátorították az oldal szerkesztőit munkájuk folytatására.

Az antispam oldal hatékonyságát talán majd hónapok múlva lehet lemérni -- jósolja az Antiszpemmer --, mikor egyre többen ismerik meg az idevágó jogszabályokat, melyek megismertetésére a szerkesztők is hangsúlyt fektetnek: a lap fejlesztésének következő állomása a szpemmelésre vonatkozó szakmai-etikai szabályok és a kérdésről szóló cikkek összegyűjtése lesz.

A kéretlen levelek kérlelhetetlen üldözőinek oldala az antispam.freeweb.hu címen található

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról