Szerző: bzd

2000. április 29. 23:53

Egy hasznos kis program

Corn külde az alább progit, amiről ezt írta:

HIRDETÉS

Corn külde az alább progit, amiről ezt írta:
    "HI BZd! Megint én zavarlak. Csináltam egy kis prg.-t, amivel a memória vagy L2 cache elviekben legmagasabban használható frekvenciáját lehet megtudni. (na ezt jól megaszondtam...) Szóval, ha pl a cache v. memória 6,5 nanos akkor csak beírja a júzer, hogy 6.5 (.-ot kell írni nem ,-t !) és a progi már köpi is ki az eredményt.
    Egyszerű kis prg. nem is foglalkoztam sokat a kinézetével....Amúgy egyik lusta haveromnak :-) készült eredetileg, de ha valakit érdekel v. érdemesnek tartod feltenni akkor természetesen mehet.

    Corn"

A program olyan egyszerű, hogy különösebb magyarázatot nem is igényel a kezelése. Annyit azért még hozzátennék a dologhoz, hogy ez csak egy közelítő érték, mert nekem speciel a 7nanos PC100-as RAM-jaim (LG, Viking) nem mennek 120MHz felett, míg a Mikland 7.5 nanos PC133-as Micron ramja, amit a CuMi-hoz kaptam 150-en is megy. Nem is beszélve a Riva128-am 10ns SGRAM-jairól, amik vígan mentek a gyári 100 helyett 150-en. (ugyan ilyenkor a chip már hibázott, 150MHz fölé meg nem mentek a túlhajtó programok, bármit is írtam át a config fájlaikban)
A progit innen lehet letölteni.

a címlapról