:

Szerző: Barna József

2002. augusztus 29. 18:49

A Microsoft internetkávézókban is népszerűsítené az Xboxot Japánban

A Microsoft igyekszik még több játékost megnyerni az Xbox konzolnak Japánban. A cég most első lépésként arra készül, hogy internetkávézókban teszi elérhetővé egyes PC-s online játékaik.

A Microsoft igyekszik még több játékost megnyerni az Xbox konzolnak Japánban. A cég most első lépésként arra készül, hogy internetkávézókban teszi elérhetővé egyes PC-s online játékaik.

"Az internet-kávéházak egyre jobban terjednek Japánban, és nő az online játékok iránti kereslet" -- mondta Tomoyo Nakao, a Microsoft japán részlegének szóvivője csütörtökön.

A Microsoft bejelentette, hogy a jövő héttől kezdődően körülbelül 250 internetkávézóban fogják kínálni a cég két játékát, a "Dungeon Siege" szerepjátékot és az "Age of Empires II"-t.

A Microsoft elmondta, hogy a két játékot eredetileg a PC-kre fejlesztették ki, és egyre több PC-játék válik elérhetővé az online játékosok számára is. Mivel a játékkonzol-piacon egyre élesedik a verseny, a Microsoft egyebek között az online játékokkal szeretné megnyerni a játékosokat.

A redmondi óriás közölte, hogy tanulmányozzák az internetkávézóknak nyújtandó licencek kérdését. E kávéházak többségében broadband kapcsolat van, és a cég szeretné az Xboxra kifejlesztett játékokat is elérhetővé tenni.

A Japan Complex Cafe Associates (JCCA) nevű szervezet jelentése szerint (a 127 millió lakosú) Japánban az internetkávéházak száma mindössze 1600 körül van, bár ez a szám folyamatosan nő. A 48 milliós lélekszámú Dél-Koreában ezzel szemben 20-25 ezer (!!) internetkávézó van, igaz, ez az ország köztudottan világelső a broadband hozzáférés terén.

A JCCA adatai szerint a japán internet-kávéházakban átlagosan 4,20 dollár (~1050 Ft) az óránkénti díj, ebben benne van az internetezés és az online játékok tarifája is.

"A nehéz gazdasági körülmények között az emberek szeretik az internetkávézók által nyújtott szolgáltatást, mivel viszonylag elfogadható áron annyit játszhatnak, amennyit akarnak" -- mondta a JCCA képviselője.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 10:00

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.