Szerző: Barna József

2002. augusztus 22. 12:18

Vezeték nélküli internet-hozzáférés a Starbucks kávézókban

A T-Mobile több mint 1200 Starbucks kávézót szerelt fel vezeték nélküli internetelérési pontokkal, és az év végére további 800 helyen tervezi kiépíteni a drót nélküli csatlakozás lehetőségét.

A T-Mobile több mint 1200 Starbucks kávézót szerelt fel vezeték nélküli internetelérési pontokkal, és az év végére további 800 helyen tervezi kiépíteni a drót nélküli csatlakozás lehetőségét.

A "vezeték nélküli internetkávézók" olyan amerikai nagyvárosokban találhatók, mint New York, New Jersey, Connecticut, San Francisco, Seattle, Boston és Dallas. A Starbucks szerint az év végére Los Angeles, Chicago és Washington D.C. kávézóit is ellátják a vezeték nélküli internetes csatlakozáshoz szükséges eszközökkel.

A Hewlett-Packard bejelentette, hogy új szoftvere segítségével a notebookok és kéziszámítógépek automatikusan képesek a vezeték nélküli hálózatokat felismerni és kapcsolódni hozzájuk. Az ingyenesen letölthető szoftver a Starbucks kávézókban is elérhető lesz -- mondta a HP szóvivője.

Három európai Starbucks kávézót is felszereltek WiFi berendezésekkel, ezek az üzletek Nagy-Britanniában és Németországban találhatók. Graham Rivers, a T-Mobile üzletfejlesztési igazgatója elmondta, hogy a két londoni Starbucks kávézó mellett várhatóan további angliai üzletekben is felállítják a vezeték nélküli internetelérési pontokat.

"A T-Mobile Hotspot szolgáltatás a Starbucks kávézókban szerves részét képezi annak a programnak, amelynek keretében Angliában további partneri kapcsolatok kiépítése várható. A vezeték nélküli LAN szolgáltatás telepítése csak egy a lehetséges mobil üzleti szolgáltatások közül, amelyet bevezetünk" -- mondta Rivers. Az Egyesült Királyságban mind s BT, mind a Megabeam felállított már vezeték nélküli internethozzáférési pontokat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról