:

Szerző: castor

2002. augusztus 20. 12:40

Az Interplayt hamarosan kivezetik a tőzsdéről

Az Interplay játékkiadó vállalat hamarosan eltűnhet a Nasdaq tőzsdéről, ugyanis a cég részvényeinek árfolyama már jó ideje az 1 dolláros minimum alatt áll. A Nasdaq figyelmeztető levele szerint augusztus 22-én a cég papírjait kivezetik a tőzsdéről.

Az Interplay játékkiadó vállalat hamarosan eltűnhet a Nasdaq tőzsdéről, ugyanis a cég részvényeinek árfolyama már jó ideje az 1 dolláros minimum alatt áll. A Nasdaq figyelmeztető levele szerint augusztus 22-én a cég papírjait kivezetik a tőzsdéről.

A vállalat 10:1 arányú részvényegyesítést tervez, azonban ezt aligha segítik elő a legutóbbi negyedév eredményei. A június 30-án véget ért három hónapban az Interplay 20,9 millió dollár nettó profitot ért el, azonban ez szinte teljes egészében a Shiny Entertainment játékfejlesztő stúdió eladásából befolyó 28,8 millió dolláros egyszeri bevételnek köszönhető. Egy évvel ezelőtt az Interplay 12,4 millió dollár nettó veszteségről számolt be.

Az Interplay helyzetéről sokkal hitelesebb képet fest az, hogy a cég forgalma a tavalyi év azonos időszakához képest 20 százalékkal 7,4 millió dollárra csökkent. A működési kiadások eközben azonban 45 százalékkal csökkentek. Szintén jó hír az Interplay számára, hogy a Hunter: The Reckoning című játék májusban a legnépszerűbb xboxos szoftver volt az Egyesült Államokban. Az cég ezen felül nagy reményeket fűz a szeptember elején megjelenő Icewind Dale II programhoz.

A csökkenő forgalom és a mindössze 10 százalékos bruttó haszonrés ellenére az Interplay vezérigazgatója, Herve Caen bizakodó. "Ebben a negyedévben teljesítettük, néhol felül is múltuk célkitűzéseinket. A Shiny eladása révén helyrejött a mérlegünk, ráadásul a jövőben kevesebb, de jobb minőségű játék fejlesztésére kell koncentrálnunk és a költségeink is jelentősen csökkentek."

Az Interplay hosszú távú fennmaradását azonban komolyan veszélyezteti a Shiny eladása, ugyanis a cég számára kulcsfontosságú játékfejlesztő stúdióról van szó. A Shiny korábbi nagy dobásai közé tartozik az MDK sorozat, a Sacrifice és a Messiah, továbbá ez a cég fejleszti a Mátrix mozifilm alapján készült videojátékot a Microsoft Xbox konzolra és más platformokra.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 06:35

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.