Szerző: Bodnár Ádám

2002. augusztus 15. 11:35

Két hét múlva már az interneten játszhatnak a PlayStation 2 konzolok tulajdonosai

A Sony Computer Entertianment bejelentette, hogy az Egyesült Államokban augusztus 27-től lesz kapható az a hálózati adapter, amelynek segítségével a PlayStation 2 konzolokat az internetre lehet csatlakoztatni.

A Sony Computer Entertianment bejelentette, hogy az Egyesült Államokban augusztus 27-től lesz kapható az a hálózati adapter, amelynek segítségével a PlayStation 2 konzolokat az internetre lehet csatlakoztatni.

A 39,99 dollárba kerülő kiegészítő mind széles sávú, mind pedig dial-up kapcsolat kiépítését lehetővé teszi. A világ legnagyobb konzolgyártója 250 ezer adaptert szállít a boltokba a megjelenés napjára és az év végéig összesen 400 ezer darab értékesítését tervezi.

A hálózati adapterhez természetesen szoftverek is járnak majd, a hírek szerint a vásárlók több játék demóját és előzetesét is a csomagban találják, valamint egy kupont, amely a Twisted Metal: Black Online játék egy ingyenes példányára jogosít.

A Sony ígérete szerint az év végére 13 játék lesz játszható az interneten keresztül, köztük amerikia foci és kosárlabda játékok a Sega, a Sony és az EA Sports műhelyéből, az Auto Modelista autóverseny, a Tony Hawk's Pro Skater gördeszkás játék negyedik része, valamint a SOCOM: US Navy SEALs katonai akciójáték. Jövőre pedig az USA-ban is megjelenik az Everquest és a Final Fantasy XI és javában készül a Star Wars Galaxies PlayStation 2-re írt változata is.

A Microsoft Xbox Live szolgáltatás egy teljesen centralizált renszer, ahol minden feladatot a Microsoft vállalat magára, a játékosoknak pedig egy fix havi díjat kell fizetni a hálózat használatáért. A Sony megközelítése ezzel szemben teljesen nyílt, a játékfejlesztők maguk alakíthatják ki a szervereket és ők döntik el, mennyit kérnek az online játékért.

Ez gyakorlatilag azt eredményezi, hogy a PlayStation 2 tulajdonosok ingyen használhatják az internetet, azonban az online játékokért biztosan fizetniük kell majd, és minél több játékkal játszik valaki, annál többet fizet.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról