Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. augusztus 13. 14:01

Egyelőre nem lesz vezeték nélküli internetszolgáltatás a Matávnál

A Matáv új ügyfélszolgálati weboldalán egy, a szélessávú, vezeték nélküli internet-hozzáféréssel kapcsolatos felmérést végez a szolgáltató. A kérdőív arra kíváncsi, hogy vezeték nélküli, szélessávú internet-hozzáférés előizetést választanának-e az oldal látogatói, s ha igen, milyen havidíjat tartanak elfogadhatónak, továbbá a kérdőív kitöltőjének internetezési szokásaira, s néhány személyes adatra kérdez rá. A kérdőív bevezetőjében egy rövid összefoglaló olvasható a vezeték nélküli internet-hozzáférés előnyeiről.

[HWSW] A Matáv új ügyfélszolgálati weboldalán egy, a szélessávú, vezeték nélküli internet-hozzáféréssel kapcsolatos felmérést végez a szolgáltató. A kérdőív arra kíváncsi, hogy vezeték nélküli, szélessávú internet-hozzáférés előizetést választanának-e az oldal látogatói, s ha igen, milyen havidíjat tartanak elfogadhatónak, továbbá a kérdőív kitöltőjének internetezési szokásaira, s néhány személyes adatra kérdez rá. A kérdőív bevezetőjében egy rövid összefoglaló olvasható a vezeték nélküli internet-hozzáférés előnyeiről.

A Matáv médiakapcsolatok osztályának közvetítésével szerkesztőségünkhöz jutott információk szerint a Matávnál nincs napirenden a vezeték nélküli internetszolgáltatás indítása, ilyen termék vagy szolgáltatás kidolgozását a Matáv nem tervezi. Arra a kérdésünkre, hogy ha a Matáv ezt nem tervezi, akkor az Axelero megbízásából végzik-e a felmérést, csak annyi a választ kaptunk, hogy a Matáv külső cégek megbízásából nem végez piackutatást a saját weboldalán. A távközlési szolgáltató nagyobb újdonságnak tartja a kérdőív tartalmánál azt a tényt, hogy a piackutatás az interneten zajlik. Mint megtudtuk, a Matáv önállóan is végez piackutatást, ám eddig erre a célra a vállalati weboldalt nem vették igénybe, és ilyen jellegű felmérésekkel nemritkán külső cégeket bíznak meg. Az ebben a hónapban lezáruló felmérés kiértékelése utáni tervek egyelőre tehát nem ismeretesek.

Pohly Ferenc, az Axelero sajtófőnöke kérdésünkre úgy fogalmazott, hogy az Axelero egyelőre nem tervezi a vezeték nélküli internetszolgáltatás beindítását, de gondolkoznak az ötleten. A Matáv-weboldalon található felmérésre a megbízást nem ők adták. Pohly Ferenc rámutatott, hogy nem egy esetben az internetszolgáltatók által nyújtott vezeték nélküli hozzáférés technikai hátterét a mögöttük álló távközlési cégek biztosítják. Ha a Matáv mégis kiépítené a vezeték nélküli internetezéshez szükséges hálózati infrastruktúrát, akkor magát a hozzáférést bizonyára az Axelero értékesítené, bár erről a szolgáltatásról 2002-ben konkrétabb információk biztosan nem fognak rendelkezésre állni -- mondta a sajtófőnök.

A távközlési szolgáltató kérdőíve a Matáv e-pontjának oldalán kitölthető.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról