Szerző: Bodnár Ádám

2002. július 31. 08:55

Az NVIDIA profitfigyelmeztetést tett közzé, a részvények árfolyama 23 százalékkal csökkent

Az NVIDIA tegnap esti konferenciahívásán bejelentette, hogy a PC-piac vártnál gyengébb alakulása miatt a vállalat forgalma jelentősen elmarad a várakozásoktól, és egy jelentős készletleírás miatt a cég eredménye nullszaldós, vagy ahhoz közeli lesz.

Az NVIDIA tegnap esti konferenciahívásán bejelentette, hogy a PC-piac vártnál gyengébb alakulása miatt a vállalat forgalma jelentősen elmarad a várakozásoktól, és egy "jelentős" készletleírás miatt a cég eredménye nullszaldós, vagy ahhoz közeli lesz.

Az NVIDIA tájékoztatása szerint a cég forgalma 410-430 millió dollár körül alakul. A First Call/Thomson Financial által megkérdezett elemzők korábban átlagosan 567,9 millió dolláros bevételre és részvényenként 40 cent nyereségre számítottak. Az előző év azonos időszakában az NVIDIA 260,3 millió dollár forgalom mellett részvényenként 22 cent profitot tudott felmutatni.

Az NVIDIA saját becslései szerint a forgalomnak 589-600 millió dollár körül kellett volna alakulni, a nyereségnek pedig részvényenként 44-47 centet kellett volna kitennie. A vállalat második negyedéve július 28-án ért véget.

Az NVIDIA részvényeinek árfolyama a tőzsdezáráskor 16,22 dollár volt, a becsült eredmények közzététele után az Island ECN elektronikus kereskedési rendszerben a papírok értéke 23 százalékkal 12,63 dollárra esett.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról