Szerző: Bodnár Ádám

2002. június 25. 08:52

Egy francia filmrendező beperelte a Microsoftot az Xbox reklámfilmje miatt

[CNET] A Nagy-Britanniában már betiltott Xbox reklámfilm most Fanciaországban korbácsolja fel a kedélyeket, ugyanis Audrey Schebat filmrendező beperelte a Microsoftot, illetve a reklámfilmet készítő Bartle Bogle Hegarty reklámügynökséget, mondván, a reklámfilm történetét az ő Élet című rövidfilmjéről másolták.

[CNET] A Nagy-Britanniában már betiltott Xbox reklámfilm most Fanciaországban korbácsolja fel a kedélyeket, ugyanis Audrey Schebat filmrendező beperelte a Microsoftot, illetve a reklámfilmet készítő Bartle Bogle Hegarty reklámügynökséget, mondván, a reklámfilm "történetét" az ő "Élet" című rövidfilmjéről másolták.

Az Audrey Schebat által indított perben a Microsoft és a reklámügynökség egyaránt a vádlottak között szerepel. A Bartle Bogle Hegarty képviselője csupán annyit reagált a hírre, hogy "meg fogjuk védeni magunkat a bíróság előtt".

A szóban forgó reklámban egy ember életét követhetjük figyelemmel a születéstől a halálig, meglehetősen morbid tálalásban. A brit Independent Television Commission azonban betiltotta a spot sugárzását, miután 136 panasz érkezett a reklámmal kapcsolatban.

A Microsoft az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy noha a reklámfilmnek szándékuk szerint pozitív üzenete van, természetesen elfogadják a televíziós testület döntését. A cég szóvivője az alkotást értelmezve hozzátette: "Az Xbox filozófiája az, hogy több alkalmat kell találnunk a játékra mindennapjainkban. A reklám éppen az élet rövidségét és értékét kívánta hangsúlyozni."

A betiltott reklámfilm egyébként a hétvégén Cannes-ban rendezett Nemzetközi Reklámfilm Fesztiválon elnyerte az egyik nagydíjat. Aki még nem látta volna az alkotást, töltse le a HWSW szerveréről!

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról