:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. június 25. 08:52

Egy francia filmrendező beperelte a Microsoftot az Xbox reklámfilmje miatt

[CNET] A Nagy-Britanniában már betiltott Xbox reklámfilm most Fanciaországban korbácsolja fel a kedélyeket, ugyanis Audrey Schebat filmrendező beperelte a Microsoftot, illetve a reklámfilmet készítő Bartle Bogle Hegarty reklámügynökséget, mondván, a reklámfilm történetét az ő Élet című rövidfilmjéről másolták.

[CNET] A Nagy-Britanniában már betiltott Xbox reklámfilm most Fanciaországban korbácsolja fel a kedélyeket, ugyanis Audrey Schebat filmrendező beperelte a Microsoftot, illetve a reklámfilmet készítő Bartle Bogle Hegarty reklámügynökséget, mondván, a reklámfilm "történetét" az ő "Élet" című rövidfilmjéről másolták.

Az Audrey Schebat által indított perben a Microsoft és a reklámügynökség egyaránt a vádlottak között szerepel. A Bartle Bogle Hegarty képviselője csupán annyit reagált a hírre, hogy "meg fogjuk védeni magunkat a bíróság előtt".

A szóban forgó reklámban egy ember életét követhetjük figyelemmel a születéstől a halálig, meglehetősen morbid tálalásban. A brit Independent Television Commission azonban betiltotta a spot sugárzását, miután 136 panasz érkezett a reklámmal kapcsolatban.

A Microsoft az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy noha a reklámfilmnek szándékuk szerint pozitív üzenete van, természetesen elfogadják a televíziós testület döntését. A cég szóvivője az alkotást értelmezve hozzátette: "Az Xbox filozófiája az, hogy több alkalmat kell találnunk a játékra mindennapjainkban. A reklám éppen az élet rövidségét és értékét kívánta hangsúlyozni."

A betiltott reklámfilm egyébként a hétvégén Cannes-ban rendezett Nemzetközi Reklámfilm Fesztiválon elnyerte az egyik nagydíjat. Aki még nem látta volna az alkotást, töltse le a HWSW szerveréről!

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:46

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.