Szerző: Bodnár Ádám

2002. június 21. 11:38

Új ügyvezető igazgató az Oracle Hungary Kft. élén

Füzes Péter
Füzes Péter
Az Oracle Hungary sajtótájékoztató keretében ismertette a vállalat negyedéves és éves eredményeit. Ugyenezen a rendezvényen mutatkozott be Füzes Péter, az Oracle Hungary Kft. június 1-én kinevezett ügyvezető igazgatója.

Az Oracle negyedik pénzügyi negyedéves nettó bevétele 23%-kal csökkent a lanyha vállalati költési hajlandóságnak köszönhetően. Ugyanakkor a költségek csökkentése révén az adatbázis-kezelő szoftvereket forgalmazó cég meg tudott felelni a már korábban leszállított nyereségvárakozásoknak.

A május 31-én véget ért negyedévben az Oracle 2,77 milliárd dolláros bevétel mellett 655,9 millió dolláros, részvényenként 12 centes nettó profitról számolt be. Az egy évvel korábbi hasonló időszakban a cég 3,29 milliárd dolláros bevétel mellett 854,9 millió dollár, vagy részvényenként 15 centes eredményt könyvelhetett el.

A cég még márciusban lejjebb szállította a negyedévre vonatkozó várakozásait: akkor a cég 13-14 centes EPS-re (earnings per share) számított. A Thomson Financial/First Call által megkérdezett elemzők azonban ennél alacsonyabb, 12 centes részvényenkénti profitot vártak 2,5 milliárd dolláros bevételek mellett.

A május 31-én véget ért pénzügyi évben az Oracle 9,67 milliárd dolláros bevétel mellett 2,22 milliárd dolláros, részvényenként 39 centes nettó nyereséget realizált. Tavaly a cég 10,96 milliárd dolláros forgalom mellett 2,56 milliárd dolláros, részvényenként 44 centes profitot ért el.

A sajtótájékoztatón bemutatkozott Füzes Péter, az Oracle Hungary Kft. új ügyvezető igazgatója. Füzes 36 éves, mérnök-közgazdász, diplomáit Budapesten szerezte. Karrierjét a Novotrade-nél kezdte, 1991-től az Internet Kft.-nél dolgozott, amelyet 1994-ben az AT&T megvásárolt. 1996-tól az AT&T három részre szakadása után a távközlési berendezések gyártására szakosodott Lucent Technologies Magyarország Kft. ügyvezető igazgatójaként folytatta pályáját, később a Lucent Technologies Inc. regionális igazgatójává is kinevezték.

2000-től a Lucent szétválása után az üzleti kommunikációs rendszerek üzletágat folytató jogutód, az Avaya Magyarország Kft. közép-európai regionális ügyvezető igazgatói tisztségét látta el.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról