:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. június 20. 11:22

160 alkalmazottjától válik meg az IBM kutatási részlege

Az IBM kutatási részlege mintegy 160 munkatársától válik meg -- adta hírül a Wall Street Journal . A világ legnagyobb számítógépgyártójának kutatási részlegénél a 90-es évek eleje óta ez a legnagyobb mértékű elbocsátás.

Az IBM kutatási részlege mintegy 160 munkatársától válik meg -- adta hírül a Wall Street Journal. A világ legnagyobb számítógépgyártójának kutatási részlegénél a 90-es évek eleje óta ez a legnagyobb mértékű elbocsátás.

A Journal információi szerint az elbocsátások kizárólag amerikai kutatókat érintenek a vállalat almadeni (Kalifornia) és Yorktown Heights-i (New York) kutatóközpontjában. Az IBM kutatási részlegének közönségkapcsolatokért felelős igazgatója nem árult el részleteket az elbocsátott alkalmazottak számát vagy beosztását illetően.

"Az IBM kutatási részlege beszünteti egyes nem stratégiai fontosságú projektjeinek támogatását és csökkenti költségeit" -- mondta Timothy Blair, hangsúlyozva, hogy az IBM Researchnek világszerte több mint 3000 kutatója van, azaz közel 40 százalékkal több, mint a 90-es évek közepén.

Június elején az IBM bejelentette, hogy mintegy 1500 alkalmazottat bocsát el mikroelektronikai részlegétől. A leépítés a dolgozók 7,5 százalékát érintette. A vállalat a félvezetőgyártó ipar gyengélkedésével magyarázta döntését.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 06:55

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.