:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. június 10. 11:54

A UPC már kikerüli a KPNQwest hálózatát

A UPC végrehajtotta sürgősségi tervét, melyet a néhány hete csődöt jelentett és szolgáltatásai leállítását is kilátásba helyező KPNQwest hálózatának kikerülésére dolgozott ki.

[HWSW] A UPC végrehajtotta sürgősségi tervét, melyet a néhány hete csődöt jelentett és szolgáltatásai leállítását is kilátásba helyező KPNQwest hálózatának kikerülésére dolgozott ki.

A szolgálató közleményében jelzi, hogy a KPNQwest nemzetközi internet gerinchálózati szolgáltatásainak kiváltására, tartalék kapcsolatok kialakítására és az adatforgalom alternatív szolgáltatók hálózatára való átterelése sikerrel járt. A UPC ugyanakkor felhívja a figyelmet arra is, hogy az internethez való hozzáférés teljességgel nem garantálható, mivel az internetforgalomban az elkövtkező hetekben torlódások várhatók.


Ma éjfélkor jár le az a határidő, melyet a KPNQwest csődgondnoka szabott, hogy a hálózat további fenntartásához szükséges forrásokat összegyűjtsék. A felhívás főleg az ügyfelekhez szól, arra kérve őket, hogy fizessék be tartozásaikat, sőt szóbakerült a júniusi számlák határidő előtti kiegyenlítése is. Amennyiben a szükséges pénzt ma éjfélig sikerül összegyűjtenie a KPN-nek, úgy a hálózat működése a hónap végéig biztosított, ellenkező esetben azonban ma éjfélkor megszűnhet az üvegszálas hálózat adatátviteli szolgáltatása.

A CW Számítástechnika értesülése szerint szó van a KPNQwest hálózatának részét képező, alig egy hónapja felvásárolt, volt GTS-tulajdonú Ebone hálózat továbbműködtetéséről. Ennek már csak azért is jelentősége van, mert ha az Ebone tovább üzemel, az európai internetforgalomnak csupán a 15 százalékát kell más irányba elterelni, így a hálózat várható túlterhelése is kisebb lesz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 02:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.