Szerző: Barna József

2002. június 4. 19:05

A Flextronics a vártnál gyengébb negyedéves eredményekre számít

[EBN] A világ harmadik legnagyobb, elektromos berendezéseket előállító szerződéses gyártója, a Flextronics International tegnap figyelmeztetést adott ki, melyben jelezte, a jelenlegi negyedévben nem lesz képes elérni a Wall Street-i elemzők által prognosztizált profit- és bevételvárakozásokat. A vártnál gyengébb eredmények mögött a technológiai és kiváltképpen a telekommunikációs szektorban már hosszú ideje tapasztalható gyenge költési hajlandóság áll.

Flextronics[EBN] A világ harmadik legnagyobb, elektromos berendezéseket előállító szerződéses gyártója, a Flextronics International tegnap figyelmeztetést adott ki, melyben jelezte, a jelenlegi negyedévben nem lesz képes elérni a Wall Street-i elemzők által prognosztizált profit- és bevételvárakozásokat. A vártnál gyengébb eredmények mögött a technológiai és kiváltképpen a telekommunikációs szektorban már hosszú ideje tapasztalható gyenge költési hajlandóság áll.

A Flextronics arról számolt be, hogy a jelenlegi első pénzügyi negyedévben az átszervezési költségeket nem számítva 5-8 centes részvényenkénti profitra (EPS) számít 3 milliárd dolláros bevétel mellett. Ez a Wall Street-i előrejelzések átlagánál közel 55%-kal gyengébb eredmény. A szeptemberben véget érő következő pénzügyi negyedévre a vállalat 3,2 milliárd dolláros bevétel mellett 7-10 centes pro forma részvényenkénti nyereségre számít, ami 45%-kal múlja alul az elemzői várakozásokat.

A Thomson Financial/First Call által megkérdezett elemzők a jelenlegi negyedévre 3,14 milliárd dolláros bevétel mellett 11 centes pro forma EPS-t vártak, míg a második pénzügyi negyedévre 3,27 milliárd dolláros bevétel mellett 13 centes részvényenkénti profitot. Korábban a jelenlegi negyedévre a Flextronics is 3-3,3 milliárd dollár közötti forgalommal és 10-13 centes részvényenkénti nyereséggel számolt.

A cég elnök-vezérigazgatója, Michael Marks elmondta, hogy a kommunikációs és telekom szektorban a vártnál gyengébben alakultak a megrendelések, minthogy a vállalat két jelentős ügyfele a jelenlegi negyedéves rendeléseket visszamondta a raktárkészletek csökkentése érdekében. Ugyanakkor a szórakoztatóelektronikai és számítógépes megrendelések felülmúlták a várakozásokat .

Marks azt várja, hogy a cég hamar elindul felfelé a jelenlegi mélypontról, és várakozásai szerint jelentősen növelhető lesz a részvényenkénti nyereség a következő negyedévekben. Ennek érdekében a cég jelentősen csökkenteni kívánja a termelés költségeit és további átszervezéseket hajt végre. E stratégia része volt a Microsoft Xbox játékkonzol magyarországi gyártásának beszüntetése és áthelyezése a Kínában található Doumenbe.

A bejelentés hatására a cég részvényeinek árfolyama tegnap 12,3%-kal 10,80 dollárra esett vissza a tőzsdezárás utáni kereskedésben.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról