Szerző: bzd

2000. április 23. 22:54

Celeron tuning: Miért nem megy?

A minap egy barátomnál jártam, akinek egy 533-as Celeronja van, és a világért sem akart stabilan menni 600-on. Ha ment a CPUIdle és SoftFSB-vel húzta fel a procit, akkor ment, de 3D-ben lefagyott. Vittem neki egy normális hűtőbordát, és megnéztem mit tehetek. Egy elég gány borda volt a procin, de ami ezután következett attól rosszul lettem. Az még egy dolog, hogy a borda és a proci között semmilyen hővezető anyag nem volt, de a proci tetjén ott díszelgett egy árcédula-szerű matrica, amire tollal ráírták a proci órajelét. (Sok értelme lehetett, mert ezt az Intel ráírja a proci aljára...) Lekapartam a papírt és a ragasztóját, aztán finoman bekentem szilikonzsírral és ráraktam egy Cooltium bordát a maga 6000rpm-es ventijével. A proci azóta is vígan megy 600-on, igaz 2.2 volt kell neki, de ez mit sem változtat a tényen, hogy atom stabil. (Nehogy valami atomfizikus írjon most nekem, hogy "az atom nem stabil, mert csak néhány lassú neutron kérdése a dolog", mert esküszöm gyilkolni fogok:)
Mi ebből a tanulság? Mielőtt felteszed a kérdést, hogy miért nem lehet a procid rendesen húzni, nézd meg, hogy rendes (nem hajlított lemezekből összetákolt) borda van-e rajta, és nincs-e a procid tetején semmilyen oda nem illő matrica. Természetesen a jó golyóscsapágyas ventillátor erősen ajánlott, és a proci alján levő matricákat ne bántsátok, mert azoktól függ a garancia!
Az ilyen bakikat elkövető szerelőkról meg megvan a véleményem...

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.