:

Szerző: Barna József

2002. május 30. 08:57

Veszélyben a holland a KPNQwest napi üzletmenete

[WSJ] Európa legnagyobb vállalati adatszolgáltató cége, a holland KPNQwest NV hamarosan telekommunikációs hálózata lekapcsolására kényszerülhet, ha néhány napon belül nem sikerül vevőt találnia, adta hírül ma a The Wall Street Journal . S minthogy a vállalat hálózata behálózza kontinensünket, a lépés korábban nem látott krízishez vezethet az amúgy is megtépázott telekommunikációs iparágban.

[WSJ] Európa legnagyobb vállalati adatszolgáltató cége, a holland KPNQwest NV hamarosan telekommunikációs hálózata lekapcsolására kényszerülhet, ha néhány napon belül nem sikerül vevőt találnia, adta hírül ma a The Wall Street Journal. S minthogy a vállalat hálózata behálózza kontinensünket, a lépés korábban nem látott krízishez vezethet az amúgy is megtépázott telekommunikációs iparágban.

Az amerikai üzleti lap információi szerint a már korábban csődvédelmet kért vállalatnál tőkehiány miatt veszélybe került a napi működés finanszírozása. Amennyiben a jövő héten nem sikerül hosszú távú megoldást találni a pénzügyi problémákra, a cégnek fel kell függesztenie szolgáltatói tevékenységét.

A KPNQwest több mint 2 milliárd eurós adósságállományt halmozott fel az Európát behálózó nagysebességű optikai adatátviteli hálózat kiépítése után. A 25 000 kilométeres hálózat révén a cég 18 ország vállalatainak nyújt internetszolgáltatást. A cég honlapja szerint az európai, ázsiai és egyesült államokbeli vállalati ügyfelek száma eléri a 100 000-et.

Az utóbbi hetekben számos telekommunikációs vállalat érdeklődött a KPNQwest felvásárlása iránt, ám eleddig konkrét vételi ajánlat nem érkezett a céghez. Az ügyhöz közelálló források szerint a legkomolyabb érdeklődő az AT&T, amely képviselőit el is küldte Hollandiába, hogy feltárják az esetleges felvásárlás lehetőségeit. Ugyanakkor az AT&T nem kívánta kommentálni az értesüléseket.

A KPNQwest még a múlt héten jelentette be, hogy csődgondnokságért folyamodott, miután legfőbb hitelezői, a holland KPN NV és a denveri Qwest Communications International jelezték: nem finanszírozzák tovább a vállalat működését és egyben a hitelezői bankok is befagyasztották a hitelkereteket.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 01:34

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.