Szerző: Bodnár Ádám

2002. május 21. 12:38

Magyarországi érdekeltséggel rendelkező alkatrészgyártó céget vásárolna fel a Flextronics

A világ legnagyobb szerződéses elektronikai gyártója, a szingapúri központú Flextronics 364 millió dolláros vételi ajánlatott tett a szintén szingapúri NatSteel Broadway kintlevő részvényeire.

HIRDETÉS

A világ legnagyobb szerződéses elektronikai gyártója, a szingapúri központú Flextronics 364 millió dolláros vételi ajánlatott tett a szintén szingapúri NatSteel Broadway kintlevő részvényeire.

A NatSteel Broadway egy szerződéses alkatrészgyártó, a vállalat mintegy negyedmillió négyzetméternyi gyártóüzemmel rendelkezik szerte Kínában, valamint egy kisebb üzemmel Budapesten, Magyarországon. A vállalat többek között műanyag- és fémalkatrészeket, szerszámokat, valamint nyomtatott áramköri lemezeket gyárt, beszállítója több nagy szórakoztatóelektronikai cégnek, autógyártónak és irodai berendezéseket gyártó cégnek.

"Az akvizíció révén erősödhet a Flextronics kínai jelenléte" -- áll a szingapúri cég által kiadott sajtóközleményben. "A NatSteel Broadway gyártási kapacitásának, valamint tapasztalatainak köszönhetően tovább szélesedik a Flextronics kínálata."

A NatSteel Broadway tavaly decemberben véget ért pénzügyi évében mintegy 188 millió dollár nyereséget ért el. A Flextronics a felvásárlás után természetesen továbbra is együttműködik a NatSteel vevőivel, többek között a Funaival, a Philipsszel és az LG Electronicsszal. A cégek közleménye szerint a felvásárlás augusztus végére zárulhat le.

A Flextronics a múlt héten jelentette be, hogy a költségek csökkentése miatt Magyarországról Kínába költözteti a Microsoft Xbox konzol gyártását. A hírek szerint a vállalat sárvári és zalaegerszegi üzemeiben mintegy 800 alkalmazott elbocsátása várható.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 06:56

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.