Szerző: Bodnár Ádám

2002. május 17. 13:42

Távozik Avo Kanadjian, a Rambus marketingért felelős alelnöke

Avo Kanadjian
Avo Kanadjian
Váratlanul lemondott a Rambus Inc. nemzetközi marketingért felelős alelnöke, Avo Kanadjian. Utóda az a Steve Tobak lesz, aki eddig a hálózati optikai berendezéseket gyártó kaliforniai Inlight Coroporation vezérigazgatója volt.

Tobak korábban a chiptokozási megoldásokat tervező Tessera alelnöke volt, előtte pedig a Cyrix Semiconductornál dolgzott.

Kanadjian 2000 januárjában került a Rambushoz, előtte a Samsung Electronics amerikai leányvállalatának, a Samsung Semiconductornak az értékesítésért és marketingért felelős alelnöke volt. Azelőtt a Toshiba America Electronic Componentsnél töltött be hasonló pozíciót.

A Rambus távozó vezetője nem indokolta döntésének okát és jövőbeli céljairól sem tett említést. Mint ismeretes, az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság vizsgálatot folytat a Rambusnál az SDRAM és DDR SDRAM memóriákkal kapcsolatos szabadalmak és az ezekhez kapcsolódó jogdíjak ügyében.

A memóriatechnológiákat szabványosító testület, a JEDEC égisze alatt a Rambus együttműködött az iparág többi szereplőjével az SDRAM és DDR SDRAM szabványok kifejlesztésénél, majd saját szabadalmaként jegyeztette be azokat és számos memóriagyártótól szed jogdíjat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról