:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. május 11. 10:32

Új internetszolgáltató indult

Széles szolgáltatási palettával jelenik meg a fővárosban és több vidéki városban a Szegeden már ismert TvNetWork Rt. A száz százalékban magyar magánszemélyek tulajdonában álló internetszolgáltató célja, hogy jövő év végére 20 000 üzleti- és magánelőfizetőt kiszolgálva fontos szerephez jusson a hazai internetpiacon. A TvNetWork a bejelentéskor már működő rendszerrel, saját kiépített hálózattal, és ezek révén kedvező konstrukciókkal várja leendő ügyfeleit.

[HWSW] Széles szolgáltatási palettával jelenik meg a fővárosban és több vidéki városban a Szegeden már ismert TvNetWork Rt. A száz százalékban magyar magánszemélyek tulajdonában álló internetszolgáltató célja, hogy jövő év végére 20 000 üzleti- és magánelőfizetőt kiszolgálva fontos szerephez jusson a hazai internetpiacon. A TvNetWork a bejelentéskor már működő rendszerrel, saját kiépített hálózattal, és ezek révén kedvező konstrukciókkal várja leendő ügyfeleit.

A TvNetWork Telekommunikációs Rt. több területen is kedvező alternatívát biztosít a meglevő internetszolgáltatókkal szemben. Szegeden saját kiépített hálózatán keresztül, több vidéki városban és Budapest egyes területein pedig kábeltelevíziós társaságokkal együttműködve nyújt internetszolgáltatást. Elsősorban a magánszemélyek és induló vállalatok érdeklődésére tarthat számot az egyedülállóan olcsó, havi bruttó 2250 forint (nettó 1800 Ft!) havidíjas korlátlan csomag. A díj a távközlési költségeket nem tartalmazza, de még így is előnyösebb, mint sok versenytárs időkorláthoz kötött csomagjai, és nem kell hosszú távú lekötöttséget jelentő hűségnyilatkozatot aláírni: egy hónap megrendelésével kipróbálható.

A vállalatok számára a TvNetWork elsősorban bérelt vonali összeköttetést ajánl -- hiszen a nagyobb internethasználat mellett értelmetlen percdíjas, plusz távközlési díjat generáló szolgáltatást igénybe venni. isebb vállalkozások számára kedvező lehetőséget jelent az internetelérésben az ISDN-alapú kapcsolat. Az árérzékeny piacon fontos szempont, hogy TvNetWork a nagyobb sávszélességet jelentő két csatorna összevonása esetén sem duplázza meg a internetelérés díját. A távközlési liberalizációra felkészülve a vállalat már elindítottam IP alapú hangszolgáltatásainak tesztelését. A mind a közületi mind a magán előfizetők részére elérhető szolgáltatás elsődlegesen a külföldi hívások költségeit csökkenti jelentős mértékben.

A szolgáltatások hátterének kiépítése természetesen tetemes beruházással járt, de a TvNetWork hosszú távra tervez. Úgy vélik, sikerük kulcsa a saját technológiára és szakértelemre, illetve a részben saját hálózatra épülő, olcsón, biztonságosan, jól működtethető szolgáltatás. A TvNetWork nem kíván árháborúba bocsátkozni a piac többi szereplőjével -- inkább hosszabb távon, kiszámítható partnerként szeretne előfizetői rendelkezésére állni.

A TvNetWork célja, hogy a következő év folyamán a közepes méretű internetszolgáltatók közé kerüljön, a mintegy 20 000 előfizetői létszámot szeretnék elérni, ezen belül a kábeltelevíziós szolgáltatási területeken a TvNetWork meghatározó részesedést kíván elérni. A TvNetWork középtávú tervei szerint a legtöbb ügyfelet a -- meglevő, és folyamatosan bővülő -- saját hálózatukon szeretnék kiszolgálni (ez az összes ügyfél mintegy 45%-a), egyharmadukat a kábeltévés partnerekkel együttműködve. A jelenlegi elképzelések szerint bérelt vonalat előfizetők tizede fog használni, az ügyfelek fennmaradó 15%-a pedig a telefonos behívásos internetelőfizető lesz. A képet árnyalja még, hogy a rossz infrastruktúrával ellátott területeken a cég képes mikrohullámú (bérelt vonal-jellegű) internetelérést biztosítani. A TvNetWork Rt stratégiájának meghatározó eleme, hogy tartósan alacsony áron szolgáltat és hosszú távon sem tervezi egyetlen díjcsomag árának az emelését sem.

"Sajnálatosnak tartom a Matáv lépését, amely egy időre biztosan visszaveti a privát internetezés fejlődését, de bízom abban, hogy kedvező árú csomagunk sokak számára mégis elérhetővé teszi a világhálót. A kábeltévés internet további nagy lehetőségeket tartogat, bár ez még csak egy szűk kör számára hozzásférhető, de folyamatosan dolgozunk a szolgáltatási területek bővítésén" -- mondta Saáry Réka, a TvNetWork marketing és üzletfejlesztési menedzsere.

A TvNetWork minden piaci szegmens számára szeretne kedvező ajánlattal megjelenni, ezek egy része máris elérhető, és akár mától igénybe vehető, a többi kidolgozás alatt áll. "Minden fórumon elhangzik, hogy milyen alacsony a hazai internet elterjedése. Ennek több okát felsorolhatjuk, de mi úgy látjuk, hogy -- egy szűk, jól körülhatárolható rétegen kívül -- az emberek többsége nem is igazán tudja, hogy milyen lehetőségeket tartogat számára a világháló. Ezért szerveztünk net.nap elnevezéssel rendezvényeket, ahol bárki kipróbálhatta a szörfölést - és ezért álltunk a magyar.net alapítvány mellé" -- mondta Saáry Réka.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 01:47

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.