Szerző: Bodnár Ádám

2002. május 10. 09:58

Nyolcezer dolgozójától készül megválni az IBM

HIRDETÉS

Sam Palmisano
Sam Palmisano
Az IBM világszerte mintegy 8000 alkalmazottjától készül megválni -- jelentette céghez közeli forrásokra hivatkozva a Wall Street Journal. A leépítések a vállalat dolgozóinak mintegy 2,5 százalékát érintik.

A magát megnevezni nem kívánó forrás szerint a világ legnagyobb számítógépgyártója még ebben a negyedévben megkezdi a leépítéseket. Egy befektetőknek küldött hírlevélben Sam Palmisano, az IBM vezérigazgatója korábban azt írta, hogy a vállalatok technológiai kiadásai egészen 2003-ig gyengék lesznek, ezért a cégnél elbocsátások várhatók.

A 8000 alkalmazott elbocsátása a legnagyobb leépítés a 90-es évek eleje óta. Természetesen ez nem foglalja magában azt a mintegy 17 ezer IBM alkalmazottat, akik a jövőben az IBM és a Hitachi által alapított merevlemezgyártó céghez kerülnek át.

A Wall Street Journal ezenfelül arról is beszámolt, hogy az IBM megerősítette, valóban távozik a cégtől a globális pénzügyi műveletekért felelős Joseph C. Lane, helyét Mark Loughbridge veszi át.

Az IBM szóvivője nem kommentálta a leépítéssel kapcsolatos híreket.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 06:41

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.