Szerző: Bodnár Ádám

2002. május 10. 09:58

Nyolcezer dolgozójától készül megválni az IBM

Sam Palmisano
Sam Palmisano
Az IBM világszerte mintegy 8000 alkalmazottjától készül megválni -- jelentette céghez közeli forrásokra hivatkozva a Wall Street Journal. A leépítések a vállalat dolgozóinak mintegy 2,5 százalékát érintik.

A magát megnevezni nem kívánó forrás szerint a világ legnagyobb számítógépgyártója még ebben a negyedévben megkezdi a leépítéseket. Egy befektetőknek küldött hírlevélben Sam Palmisano, az IBM vezérigazgatója korábban azt írta, hogy a vállalatok technológiai kiadásai egészen 2003-ig gyengék lesznek, ezért a cégnél elbocsátások várhatók.

A 8000 alkalmazott elbocsátása a legnagyobb leépítés a 90-es évek eleje óta. Természetesen ez nem foglalja magában azt a mintegy 17 ezer IBM alkalmazottat, akik a jövőben az IBM és a Hitachi által alapított merevlemezgyártó céghez kerülnek át.

A Wall Street Journal ezenfelül arról is beszámolt, hogy az IBM megerősítette, valóban távozik a cégtől a globális pénzügyi műveletekért felelős Joseph C. Lane, helyét Mark Loughbridge veszi át.

Az IBM szóvivője nem kommentálta a leépítéssel kapcsolatos híreket.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról