:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. május 7. 17:39

HP: új részletek az üzletágakkal és a termékstratégiával kapcsolatban

[CNET] Az új Hewlett-Packard hivatalos bemutatkozása előtt a vezetők, Carly Fiorina vezérigazgató és Michael Capellas elnök levélben köszönték meg a támogatást. A cég egy új weboldalt is beindított, ahol számos részlet található az üzletágakkal és azok termékstratégiájával kapcsolatban.

[CNET] Az "új" Hewlett-Packard hivatalos bemutatkozása előtt a vezetők, Carly Fiorina vezérigazgató és Michael Capellas elnök levélben köszönték meg a támogatást. A cég egy új weboldalt is beindított, ahol számos részlet található az üzletágakkal és azok termékstratégiájával kapcsolatban.

"Készek vagyunk arra, hogy bebizonyítsuk: meg tudjuk ragadni az alkalmat és meg tudjuk változtatni ezt az iparágat. De ami a legfontosabb, bebizonyítjuk, hogy az ügyfeleink iránti elkötelezettségünk erőteljesebb, mint valaha" -- írja levelében Fiorina és Capellas. "Meg szeretnénk köszönni, hogy kitartottak mellettünk ezen a hosszú úton. Nem fogunk visszaélni a hűséggel, bizonyítani fogunk."

A vállalat üzletágaival és termékeivel kapcsolatos weboldal számos korábban pletykaként már felmerült információt megerősít. A cég neve Hewlett-Packard lesz, ezt használják minden terméknél és szolgáltatásnál. A HP négy fő üzletággal rendelkezik majd: vállalati rendszerek, nyomtatás és képfeldolgozás, szolgáltatás és személyes rendszerek.

A nyilvánosságra került adatok szerint azonban számos kivétel erősíti majd a szabályt, ti. hogy minden termék esetében a Hewlett-Packard nevet használja majd a cég. A kivételek között PC-k, szerverek, kéziszámítógépek és operációs rendszerek is vannak.

A HP személyes rendszerek (Personal Systems) csoportja a vállalati PC-ket Compaq néven forgalmazza majd. Erre ugyan sokan számítottak, de a cég korábban nem erősítette meg. Az otthoni felhasználóknak szánt asztali gépek esetében a HP Pavilion és a Compaq Presario termékvonal egyaránt megmarad, mint ahogy a notebookok esetében is találkozhatunk még a Compaq névvel.

Bár a vállalati piacon továbbra is megmarad a Compaq márkanév, egyelőre nem tudni, mi lesz a sorsa az Evo gépeknek. A viszonteladók számításai szerint a HP megtartja a sikeres sorozatot.

Az új HP ezzel szemben teljesen leépíti a Compaq munkaállomásokat, helyüket az Intel illetve HP PA-RISC processzoros számítógépek veszik át. Az iPaq kéziszámítógép-család megmarad, azonban HP iPaq néven. Az otthoni hálózati berendezések -- pl. vezeték nélküli hálózati eszközök -- HP néven kerülnek piacra.

Amint azt sejteni lehetett, a vállalati rendszerek üzletág a Compaq ProLiant szerverek vonalát viszi tovább, és továbbra is forgalmazza a Compaq NonStop rendszereket, valamint a Tru64 Unix és OpenVMS operációs rendszereket, amelyeknek a portolása -- a Compaq és az Intel korábbi megállapodásának megfelelően -- tovább folyik Intel Itanium architektúrára.

A vállalat vezetői a helyi idő szerint délelőtt 10:30-kor kezdődő sajtótájékoztatójukon ismertetik a további részleteket.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 04:02

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.