:

Szerző: Ady Krisztián

2002. május 6. 14:32

Hamarosan kapható az Eastman Kodak új hőszublimációs fotónyomtatója

[Imaging Resource] Az Eastman Kodac Co. hamarosan piacra dobja versenyképes áron induló, 1,095 dollárba kerülő hőszublimációs nyomtatóját. A Kodak Professional 8500 Digital Photo Printer nyilvánvalóan a konkurens Olympus közkedvelt P-400 nyomtatóját támadja hasonló árával és képességeivel.

[Imaging Resource] Az Eastman Kodac Co. hamarosan piacra dobja versenyképes áron induló, 1,095 dollárba kerülő hőszublimációs nyomtatóját. A Kodak Professional 8500 Digital Photo Printer nyilvánvalóan a konkurens Olympus közkedvelt P-400 nyomtatóját "támadja" hasonló árával és képességeivel.

A Kodak modellje az Olympus nyomtatójával ellentétben matt nyomatok készítésére is képes, nagyobb nyomtatási területen. Az Olympus nyomtatója maximálisan 7.64" x 10"-os méretben képes fényes képeket készíteni 8.25" x 11.7"-os papírra, míg a Kodak 8500 matt és fényes nyomatot is el tud készíteni 8.5 x 12"-so papíron, 8" x 10"-os méretben. A nyomtatási sebesség is kedvezőbb: az Olympus P-400 90 másodperc alatt készít el egy képet a specifikáció szerint, a Kodak 8500 ellenben "kevesebb, mint 75 másodperc" alatt végez.

A Kodak nyomtatójához ráadásul az Adobe PhotoShop Elements szoftvert is mellékelik, míg az Olympus körítése csak a meghajtóprogramból áll. A P400 egyetlen előnnyel rendelkezik az új jövevénnyel szemben, ez pedig a kisebb méret, kevesebb helyet kell szorítani számára az asztalon.

Más területeken szinte teljesen megegyeznek, mindkét nyomtató képes laminált nyomtatásra víz és ujjlenyomatálló képeket készítve. A nyomtatás felbontása 314 dpi. A számítógéppel mindkét nyomtató USB 1.1 vagy FireWire csatlakozón keresztül kommunikálhat, Windows 98, ME, NT 4.0 és 2000, Macintosh OS 9.X operációs rendszerrel kompatibilisek. Az Olympus modellje MacOS 8.6 és Windows 95 támogatással is rendelkezik, míg a Kodak nyomtatója a Windows XP-t is támogatja.

A Kodak professzionális fotónyomtatója a május 20-ával kezdődő héten kerül a boltokba.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 12:12

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.