Szerző: Bodnár Ádám

2002. április 30. 15:57

Ausztráliában bombasztikus siker az Xbox

Ausztráliában bombasztikus hatása volt az Xbox árcsökkenésének: a kereskedők valóságos vásárlói rohammal találkoztak a hétvégén.

Ausztráliában bombasztikus hatása volt az Xbox árcsökkenésének: a kereskedők valóságos vásárlói rohammal találkoztak a hétvégén.

Az európai árcsökkentéssel egyidőben a Microsoft Ausztráliában is csökkentette a konzol árát. A márciusi piaci premier idején még 649 ausztrál dollárt kértek az Xboxért, azonban múlt péntek óta már csak 399 dollárt, azaz mintegy 40 százalékkal kevesebbet kell érte fizetni.

John Redenbach, a Toys R Us üzletlánc merchandise igazgatójának tájékoztatása szerint a hétvége során 2,5-szer több Xboxot adtak el, mint a piaci megjelenést követő egy hétben. "Hihetetlen, hihetetlen, hihetetlen. Teljesen meg vagyok döbbeve. Számítottunk rá, hogy az eladások nőnek majd, de ez egyszerűen hihetetlen" -- mondta Redenbach.

Bár a pontos eladási adatokra még várni kell, az összes kereskedő visszajelzései pozitívak. Steve Wilson, az Electronics Boutique marketing igazgatója szerint a helyzet olyan, "mintha az Xbox másodszor is megjelent volna a piacon".

Az értékesítési adatok azt mutatják, hogy eddig a PlayStation 2 eladásai 3:1 arányban felülmúlták az Xboxét. Azonban a Microsoft gépe immár 100 ausztrál dollárral kevesebbe kerül, mint a Sony konzolja, és ez jelentősen megváltoztathatja az Xboxról kialakult képet.

A redmondi cég Ausztráliában júniusig mintegy 100 ezer Xbox értékesítését tűzte ki célul, azonban az árcsökkentés előtt úgy tűnt, hogy csupán 30 ezer darabra talál majd vevőt.

Hogy Európában milyen hatása volt az árcsökkenésnek, azt egyelőre nem tudni. Az öreg kontinensen a konzol ára pénteken 479 euróról 299 euróra csökkent.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról