Szerző: Bodnár Ádám

2002. április 23. 10:16

Távozik a Microsofttól az Xbox megálmodója

Seamus Blackley
Seamus Blackley
Távozik a Microsofttól az Xbox egyik megálmodója, Seamus Blackley -- erősítette meg a vállalat szóvivője hétfőn. "Elhagyta a Microsoftot, mert más tervei vannak, amikhez sok sikert kívánunk" -- mondta James Berndard. Blackley távozása semmiféle formában nem befolyásolja a Microsoft Xboxszal kapcsolatos terveit -- tette hozzá.

Seamus Blackley három évvel ezelőtt került a Microsofthoz, előtte az SKG DreamWorks játékfejlesztő részlegénél dolgozott. Blackley eleinte a DirectX programozási felülettel foglalkozott, azonban néhány hónap után felvetette a játékkonzol ötletét, amelyet a cég vezetői kedvezően fogadtak, és megszületett az Xbox. Blackley szóvivője utján közölte, hogy még legalább két hétig nem nyilatkozik arról, a jövőben milyen jellegű vállalkozásba fog.

Az Xbox egyik megálmodója pár nappal azután távozik a Microsofttól, hogy a cég bejelentette: a konzol eladásai jelentősen elmaradnak a tervezett szinttől.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról