Szerző: Vörös Péter

2002. április 23. 10:40

A Lexmark a várakozásoknál jobb eredményekkel zárta az első negyedévet

[Bloomberg, CNET, Reuters] A Lexmark International Group, az USA második legnagyobb nyomtatógyártója hétfőn bejelentette, hogy csökkent a cég nettó nyeresége, mivel továbbra is gyenge a számítástechnikai eszközök iránti kereslet.

[Bloomberg, CNET, Reuters] A Lexmark International Group, az USA második legnagyobb nyomtatógyártója hétfőn bejelentette, hogy csökkent a cég nettó nyeresége, mivel továbbra is gyenge a számítástechnikai eszközök iránti kereslet.

A Lexmark nettó nyeresége 71,5 millió $-ra (részvényenként 53 centre) esett vissza az előző év hasonló időszakában elért 79,7 millió $-os (részvényenként 60 centes) nyereséggel szemben. Az eredmény azonban így is jobb, mint a First Call által megkérdezett elemzők várakozásai, akik részvényenként 48 centes nyereségre számítottak.

A Lexmark azt is közölte, hogy a forgalom 1,05 milliárd $-ra nőtt az egy évvel ezelőtti 988 millió $-hoz képest -- az elemzők 1 milliárd $-os forgalomra számítottak.

A Lexmark szintén közzétette második negyedéves előrejelzéseit, a cég részvényenként 56-66 centes nyereségre számít, a forgalom terén pedig az első negyedévben elért növekedési ütemet (6,3%) szeretnék felülmúlni. A First Call által reprezentált elemzők részvényenként 57 centes nyereségre számítanak a második negyedévben.

A cég bruttó nyereségrátája 32,6%-ról 29,5%-ra csökkent, ez főként a lézer- ill. tintasugaras nyomtatóknak köszönhető.

A nyomtatóeladások 5%-kal 401 millió $-ra nőttek az első negyedévben. A lézer- ill. tintasugaras nyomtatóhoz szükséges kellékek forgalma 16%-kal 546 millió $-ra emelkedett. A tintasugaras nyomtatókhoz szükséges kazetták, festékporok és más kellékek immár a forgalom 52%-át teszik ki, szemben az egy évvel ezelőtti 48%-kal.

Paul Curlander, a Lexmark elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy nem tudja, mennyit költenek majd a vállalatok az IT termékekre (például PC-kre és azokkal kapcsolatos termékekre) az év hátralévő részében.

A cég részvényárfolyama hétfőn 2,80$-ral (4,86%-kal) 60,40$-ra emelkedett. Az elmúlt egy évben a részvényárfolyam 41,20-70,75$ között volt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról