Szerző: Vörös Péter

2000. április 21. 07:51

Az Apple eredményei a vártnál sokkal jobban sikerültek

Az április 1-én végződött pénzügyi negyedévet a cég 233 millió $ nettó profittal zárta, szemben az egy évvel korábbi 135 millió $-ral (72%-os növekedés), míg a forgalom 27%-kal, 1,94 milliárd $-ra nőtt. A nettó nyereség a vártnál közel 9%-kal volt jobb. A cég azt is bejelentette, hogy 2:1-es részvénydarabolást fog május 19-én végrehajtani (a forgalomképesség szempontjából fontos ez a bevett lépés, amelyre az Apple-nél utoljára 13 évvel ezelőtt volt példa).
Különösen a PowerMac G4 és az új Powerbook-ok iránt volt erős a kereslet, jelentette ki a cég január óta immár nem csak átmeneti elnök-vezérigazgatója, Steve Jobs.
A jó hírek ellenére az Apple részvényei 2,25$-ral, 118,88$-ra csökkentek tegnap - pedig már 124,75$-nál is tartottak nap közben, de végül az egész Nasdaq visszaesése magával húzta a cég részvényeit is. A pénzügyi előrejelzések szerint egy éven belül 150$-os ár (még a részvénydarabolás előtt nézve) reálisnak tűnik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról