Szerző: Vörös Péter

2000. április 21. 07:19

A Motorola 2 milliárd $-t szán a Hyundai Electronics skóciai chipgyárának átalakítására/megnyitására

Az Edinburgh-tól északra fekvő, három évvel ezelőtt elkészült, de azóta sem megnyitott gyárat most a Motorola megveszi a dél-koreai Hyundai Electronics-től és Európa legnagyobb félvezető gyárává alakítja át, amelyben 1350-en fognak dolgozni és alig több, mint egy év múlva már mobil telefonokba szánt, ún. DigitalDNA chip-eket fognak gyártani. A Hyundai Electronics 1997-ben készítette el a gyárat, de az ázsiai gazdasági válság kezdete és az akkori gyenge félvezető világpiac miatt kihasználatlanul állt eddig.
A Motorola már eddig is az egyik legnagyobb ipari cég Skóciában - jelenleg 6500 alkalmazottal az ottani három gyárban. Nagy-Britannia más részén pedig további 3500 Motorola dolgozó van. A beruházás révén Skócia az egyik legfontosabb európai chipgyártó régióvá emelkedhet, a környéken további 7500 állásra számítanak a skóciai Motorola befektetéstől.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról