:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. április 18. 10:07

Választási e-mail- és SMS-spamgyűjtemény a kampányarchívumban

Sajátos archívum kialakítására vállalkozott a Nyílt Társadalom Archívum . Az újkori politikai kampányok részévé vált SMS-ek és e-mailek némelyeket nevetésre késztetnek, míg másoknak az idegeire mennek, ám hogy nem hatástalanok, az biztos -- legalábbis beszélünk róluk, továbbküldjük őket. Az alapítvány viszonylag egyszerűnek tűnő feladatra vállalkozott: összegyűjti és archiválja a kampányleveleket és SMS-eket.

[HWSW] Sajátos archívum kialakítására vállalkozott a Nyílt Társadalom Archívum. Az újkori politikai kampányok részévé vált SMS-ek és e-mailek némelyeket nevetésre késztetnek, míg másoknak az idegeire mennek, ám hogy nem hatástalanok, az biztos -- legalábbis beszélünk róluk, továbbküldjük őket. Az alapítvány viszonylag egyszerűnek tűnő feladatra vállalkozott: összegyűjti és archiválja a kampányleveleket és SMS-eket.

A Nyílt Társadalom Archívum munkatársa, Rév István elmondta: az egyelőre különösebb szűrés nélkül felkerülő leveleket a kutatók elérhetik, s már tudomásukra jutott, hogy több kutatócsoport is készül elemezni a kampányarchívum dokumentumait. Az alapítvány garantálja a névtelenséget, bár a pártok, kormányszervek leveleinek küldőjét, valamint a nyilvánvalóan tömeges propagandát folytató feladókat nem takarják ki. Rév szerint egyelőre nem találkoztak olyan üzenettel, melynek feladójáról egyértelműen megállapítható lenne, hogy ezek valamelyikébe tartozna. Ezidáig tehát egyetlen kampány spamet sem tettek fel névvel, de mint megtudtuk, a logfájlokban az eredeti feladók adatait megőrzik, hogy később egy esetleges eljárás során bizonyítani tudják, hogy a kampányarchívumba került dokumentumokat létező feladótól kapták. Rév ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az üzenetek küldőinek információs önrendelkezési jogát minden más szempontnál fontosabbnak tartják, s bíznak benne, hogy nem kerül sor olyan eljárásra, melynek során igazolniuk kellene a beérkezett e-mailek "eredetiségét".

Az egyelőre dátum szerint rendezett dokumentumok között később más szempontok alapján is lehet majd keresni, a frissítés folyamatos. Rév István a mai napra jelezte az on-line elérhető kampány e-mailek és SMS-ek számának jelentős növekedését. Az archívum a kampánycsend idején nem lesz elérhető, addig és azt követően pedig a http://www.osa.ceu.hu/kampanyarchiv/ címen található. Kampány e-maileket a kampany@ceu.hu e-mail címre, SMS-eket pedig a (30)402-7058-as mobilszámra várnak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 03:59

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.