Szerző: Vörös Péter

2000. április 21. 07:06

Az Intel júniusra halasztja a 633 ill. 667 MHz-es Celeron-ok megjelenését

Az eredetileg április 26-ára várt bevezetés csúsztatására azért van szükség, hogy a cég biztosítani tudja a megfelelő mennyiségű chip-et megjelenéskor - tehát továbbra is kapacitásgondokkal küzd a chipgyártó óriás. Így a 700 MHz-es Celeron-ok június végi piacra dobásával egyszerre jelennek majd meg ezek a processzorok, többek között a 933 MHz-es Pentium III-mal együtt.
Az Intel hivatalosan mindössze annyit jelentett ki, hogy az új Celeron-ok megjelenése a második negyedévben várható.
A szakértők szerint az idestova fél éve tartó Intel processzor hiány-mizériából (természetesen) az AMD kerülhet ki megerősödve, mivel náluk ezúttal nem nagyon vannak kapacitásgondok. A mostani késés mögött részben az áll, hogy a Celeron-okon jóval alacsonyabb a cég nyeresége, mint a Pentium III-okon, ezért a cég egyelőre a gondokat inkább ez utóbbi "fronton" igyekszik enyhíteni.
Intel chipset hírek: a 820E-t várhatóan június 5-én mutatja be a cég. A Solano/815E chipset megjelenése szintén pár hónapon belül várható - a legvalószínűbb dátum itt is június 26. Mindkét chipset azonos "déli hidat" (south bridge - ICH-2) tartalmaz, amelynél talán a legérdekesebb újdonság az ATA-100 támogatás.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GITHUB

0

Elérhetővé vált a GitHub Copilot Enterprise

2024. február 29. 11:34

Az előzetes után általánosan hozzáférhetővé vált a GitHubon a Copilot új szintje, ami a szervezetek belsős kódbázisa alapján segíti a fejlesztőket.