Szerző: Bodnár Ádám

2002. április 17. 09:50

Távozik posztjáról John Shoemaker, a Sun Microsystems szerverekért és processzorokért felelős vezetője

John Shoemaker
John Shoemaker
A Sun Microsystems szerverekért és processzorokért felelős vezetője, John Shoemaker július 1-én távozik a posztjáról -- jelentette be a vállalat szóvivője tegnap. A Sun "számítógépes rendszerek" üzletága évi 15 milliárd dolláros forgalmávan a legnagyobb a vállalaton belül.

Shoemakernek nem lesz utóda, a közvetlenül alárendelt három vezető ezentúl Ed Zandernek, a vállalat vezérigzgatójának tartozik beszámolási kötelezettséggel. A Sun szóvivője nyomatékosította, hogy az átszervezésre Shoemaker távozása miatt volt szükség és nem fordítva.

A szóban forgó három vezető Clark Masters, a csúcskategóriás és középkategóriás szerverekért felelős vezető, Neil Knox, az alsó kategóriás és vékony szerverekért felelős igazgató valamint David Yen, aki a mikroprocesszor-részleget vezeti.

Shoemaker visszavonulása után többek között a Sun új vezetőképző intézetében dolgozik majd a vállalat szakembereinek képzésén. Az 59 éves Shoemakaer 1990-ben került a Sunhoz gyártási és logisztikai igazgatóként, innen egészen a számítógépes rendszerekért felelős alelnöki posztig jutott. A politikatudományok doktora korábban a Xeroxnál töltött el 21 évet.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról