:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. április 11. 11:04

A DVD+RW újraírható DVD szabványt támogatja a Windows következő változata

[EBN, CNET] A Microsoft Windows következő változata a DVD+RW újraírható DVD-formátumot támogatja majd -- derül ki a jövő héten kezdődő WinHEC (Windows Hardware Engineering Conference) rendezvény programelőzeteséből .

[EBN, CNET] A Microsoft Windows következő változata a DVD+RW újraírható DVD-formátumot támogatja majd -- derül ki a jövő héten kezdődő WinHEC (Windows Hardware Engineering Conference) rendezvény programelőzeteséből.

A DVD+RW szabvány mögött olyan gyártók sorakoztak fel, mint -- a CD-R és CD-RW szabványok zászlóvivői -- a HP, a MCC/Verbatim, a Philips, a Ricoh, a Sony, a Yamaha, illetve a szabványt megalkotókhoz időközben csatlakozott Dell és a Thomson Multimedia. A rivális DVD-RAM, DWD-RW és DVD-R szabvány legnagyobb támogatói az Apple, a Compaq, a Matsushita, az NEC, a Pioneer és a Hitachi.

A Microsoft által kiadott program szerint az egyik előadás témája az lesz, hogy a Windows következő változata, amelyet "Longhorn" néven emlegetnek, támogatja a DVD+RW szabványt. "Ezen az előadáson bemutatjuk, hogy a Windowsba épített DVD+RW-támogatás hogyan változtatja meg a PC-kben és a szórakoztatóelektronikai eszközökben használt háttértárak standardját" -- áll az előadás rövid ismertetőjében.

Elemzők szerint a Microsoft támogatása komoly lökést adhat a DVD+RW elterjedésének, amelyet már jelenleg is több, a piacon levő meghajtó támogat. A DVD+RW, illetve DVD+R szabványok legnagyobb előnye a vetélytársaikkal szemben, hogy kompatibilisek a jelenleg kapható asztali és számítógépes DVD-játszókkal.

"Az operációs rendszernek függetlennek kell lennie a formátumoktól. Végülis a Microsoft nem írhatja elő, a felhasználók milyen formátumot használjanak" -- mondta a DVD-RAM, DVD-RW és DVD-R szabványokat támogató DVD-Forum szóvivője, Andy Marken. Hozzátette, hogy a DVD-Forum nem működik együtt a Microsofttal a windowsos támogatás elkészítésében. "Ez a különböző PC-gyártók feladata" -- mondta Marken.

A DVD+RW szabvány mögött álló DVD+RW Alliance szóvivője nem kommentálta a hírt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 17:27

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.