:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. április 11. 09:40

Az Internetrendőrség egyenes adásban

A rendőrség weboldalának fórumán tehették fel kérdéseiket tegnap az érdeklődők az Internetrendőrség képviselőjének. Az ORFK Számítástechnikai Bűnözés Elleni Egységének -- közismert nevén az Internetrendőrségnek -- munkatársa élőben válaszolt a kérdésekre.

[HWSW] A rendőrség weboldalának fórumán tehették fel kérdéseiket tegnap az érdeklődők az Internetrendőrség képviselőjének. Az ORFK Számítástechnikai Bűnözés Elleni Egységének -- közismert nevén az Internetrendőrségnek -- munkatársa élőben válaszolt a kérdésekre.

A mintegy két órán át tartó vendégség során, a hackerekkel kapcsolatos szigorításokról, s a jogszabályváltozások lényegéről lett volna szó a rendőrség online fórumán. A mérsékelt érdeklődés mellett más kérdések megválaszolására is sor került, így többek közt az intranet hálózatokra vonatkozó szerzői jogi szabályozásról, illegális ftp szerverek elleni fellépésről, szélsőséges nézeteket tartalmazó weboldalakról, valamint az Internetrendőrség által kiemeltnek tartott jogsértésekről. Ez utóbbival kapcsolatban az "internetrendőrség" nicknévvel nyilatkozó illetékes példaként a gyermekpornográfiával és szélsőséges eszmék terjesztésével foglalkozó weblapokkal szembeni fellépést említette, de kiemelte, hogy egységük a rendőrség területeti szerveinek is nyújt elméleti és technikai segítséget.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 19:51

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.