Szerző: Bodnár Ádám

2002. április 9. 10:42

Jól fogynak az Xbox játékai

Bár az Xbox a vártnál gyengébben szerepel a japán piacon, a szoftvereladások biztatóak -- véli a konzolért felelős Microsoft-igazgató, Robbie Bach.

Bár az Xbox a vártnál gyengébben szerepel a japán piacon, a szoftvereladások biztatóak -- véli a konzolért felelős Microsoft-igazgató, Robbie Bach.

"Japánban jól mennek a szoftverek és a vártnál kicsit gyengébben a hardverek" -- mondta Bach. "Mindig is tudtuk, hogy nehezen fog menni. A Microsoft türelmes és kitartó, ezért azt hiszem, előbb-utóbb minden jól megy majd."

A redmondi cég február 22-án dobta piacra az Xboxot Japánban, és a megjelenés óta mintegy 190 ezer darabot értékesített, ami a várakozások alatt marad. Ugyanakkor a vásárlók a konzolokhoz átlagosan 1,6 játékprogramot vásároltak, amely meghaladta a Microsoft elvásárait.

A Sony PlayStation 2 két évvel ezelőtt márciusban debütált Japánban és három nap alatt több mint 980 ezer példányban kelt el. A konzolhoz viszont átlagosan csak egy játékot vásároltak.

Az Xbox november óta kapható az Egyesült Államokban, ahol a vevők minden egyes konzolhoz 3,8 játékot vettek. Európában minden eladott konzolra 2,3 játék jut -- mondta Bach. "Ez igazán jól mutatja a játékok minőségét, és végül is az egész a játékokról szól."

Az Xbox legnépszerűbb játéka, a Halo már 1 millió példányba kelt el és kétszer hamarabb érte el ezt a mérföldkövet, mint a PlayStation 2 legjobban debütáló prorgamja, az Onimusha. A Halo egyelőre csak az Egyesült Államokban és Európában kapható, a japán változat április végén jelenik meg. Szintén jól fogy a Project Gotham autóverseny (félmillió eladott példány) és a Dead or Alive 3 verekedős játék, amelyből mintegy 400 ezer darabot adtak el.

A Microsoft a májusi E3 kiállításon számos új játékot mutat be és az Xboxhoz tervezett online szolgáltatással kapcsolatos részleteket is elárul majd.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról