:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. április 9. 10:23

PlayStation 2 konzolra is elkészül az EverQuest online szerepjáték

[CNET] A Sony várhatóan ma jelenti be, hogy a PlayStation 2 konzolra is elkészíti az EverQuest online szerepjátékot.

[CNET] A Sony várhatóan ma jelenti be, hogy a PlayStation 2 konzolra is elkészíti az EverQuest online szerepjátékot.

A Sony Computer Entertainment America (SCEA) a múlt hónapban jelentette be, hogy a nyár végén újára indítja a PlayStation 2-höz szánt internetszolgáltatást. Mivel a konzol alapkiépítésben nem tartalmaz hálózati csatolót, az Ethernet-vezérlőt és modemet tartalmazó kiegészítőt külön kell majd megvásárolni. A Sony képviselői szerint sok játékfejlesztő szándékozik kihasználni az online kapcsolatban rejlő lehetőségeket, de részleteket nem árultak el.

A Sony PlayStation 2 legnagyobb riválisa, a Microsoft Xbox alapkiépítésben is tartalmaz online csatlakozási lehetőséget, és a vállalat a tervek szerint az Egyesült Államokban ősszel indítja be az Xboxszal kapcsolatos internetes szolgáltatásokat. Ennek részleteiről várhatóan a májusi E3 kiállításon beszél majd a redmondi cég.

A legnépszerűbb PC-s online szerepjáték, az EverQuest összesen közel 425 ezer előfizetővel rendelkezik, akik havi 12,95 dollárt fizetnek azért, hogy részesei lehessenek az online kalandoknak. A PlayStation 2-re írt változat címe "EverQuest Online Adventure" lesz és szintén előfizetéses rendszerben működik majd.

Elemzők szerint elég nehéz az EverQuestet konzolra átültetni, mivel a játékban jelentős szerepe van a párbeszédeknek, amelyeket a felhasználók a számítógép billentyűzetén keresztül visznek be. A Sony szerint a PlayStation 2 verzióban ezt gyorsan elérhető menükkel és előre letárolt szövegfordulatokkal oldották meg.

"Hasonlóan működik majd, mint a PC-változat, de egyszerűbb lesz a kezelőfelület és egyszerűbb lesz a játékmenet is" -- mondta Scott McDaniel, a Sony Online Entertainment marketingért felelős alelnöke. "Biztosak akarunk lenni abban, hogy egyszerű lesz elkezdeni a játékot és könnyen bele lehet jönni."

Szkeptikus szakértők szerint a PlayStation 2-re írt EverQuest nem más, mint egy marketingfogás, amelynek segítségével el lehet adni a konzolhoz tervezett hálózati csatolót és fenn lehet tartani a játékosok érdeklődését az online szolgáltatások iránt.

Az EverQuest Online Adventure lesz a PlayStation 2 első, kizárólag online játszható játéka. A program 2003 tavaszán jelenik meg.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 22:17

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.