Szerző: Barna József

2002. április 4. 10:25

A Monortel megkezdte a szolgáltatást az Ericsson által telepített ADSL rendszeren

A Monor Telefon Társaság a kísérleti (pilot) rendszer sikeres tesztelését követően 2002 márciusában megkezdte a szolgáltatást az Ericsson Magyarország által szállított és telepített ADSL rendszeren.

[HWSW] A Monor Telefon Társaság a kísérleti (pilot) rendszer sikeres tesztelését követően 2002 márciusában megkezdte a szolgáltatást az Ericsson Magyarország által szállított és telepített ADSL rendszeren.

A rendszer végponttól végpontig, azaz a végfelhasználónál lévő ADSL NT egységektől a hálózati DSLAM-okon (DSL Access Multiplexer) keresztül egészen a szolgáltatást nyújtó, illetve jelszóellenőrzést végző AXC 706-os BAS (Broadband Access Service) routerekig az Ericsson által gyártott és telepített berendezésekből áll, így képes egységes szolgáltatást nyújtani, ily módon kizárhatóak az inkompatibilitásból eredő problémák.

Az Ericsson HM120-as sorozatú ADSL végberendezését Magyarországon először az MTT alkalmazza. E rendszer az eddigi ethernet helyett USB csatlakozással kapcsolódik a felhasználó számítógépéhez, valamint az energiaellátás is ezen keresztül történik, tápegység használata nélkül. A telepítés rendkívül gyorssá és egyszerűvé válik a felhasználó számára, hiszen az ADSL NT minden beállítást elvégez magától egy telepítő CD segítségével, nincs szükség külön szoftverekre és a felhasználó számítógépén hálózati paraméterek beállítására sem.

A rendszer jelenlegi kapacitása 168 vonal, azonban a piaci igények dinamikus fejlődése miatt a közeljövőben várhatóan további 112 ADSL vonallal bővül majd.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról