:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. április 2. 11:42

Árcsökkentésre készül a Sony és a Nintendo

[CNET] A Nintendo várhatóan még ebben az évben csökkenti a GameCube konzol árát, amennyiben a Sony is leárazza a PlayStation 2-t -- nyilatkozta a vállalat képviselője hétfőn.

[CNET] A Nintendo várhatóan még ebben az évben csökkenti a GameCube konzol árát, amennyiben a Sony is leárazza a PlayStation 2-t -- nyilatkozta a vállalat képviselője hétfőn.

A Nintendo marketingért felelős alelnöke, George Harrison szerint az árcsökkentés mértéke attól függ, a Sony hogy változtatja a PlayStation 2 árát. "Még nem döntöttünk az árcsökkentésről" -- mondta Harrison. "Valószínűleg a Sony teszi meg az első lépést, aztán meglátjuk, hogy is állunk."

A Nintendo GameCube jelenleg 199 dollárba kerül az Egyesült Államokban, a PlayStation 2-ért 299 dollárt kérnek. Bár a Sony erőteljesen cáfolja, hogy árcsökkentésre készülne, számos szakértő arra számít, hogy a májusban rendezendő E3 kiállításon a japán cég leárazza a konzolt.

Harrison szerint amennyiben a Sony és a Nintendo is csökkenti árait, könnyen lehet, hogy a Microsoft is enged az Xbox árából. Az Xbox ára jelenleg 299 dollár.

A Nintendo becslései szerint a március 31-én véget ért pénzügyi évben összesen 2 millió GameCube konzolt adott el. A készülék szeptember 14-én jelent meg Japánban és november 18. óta kapható az Egyesült Államokban. Az európai premier májusban esedékes.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 10:35

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.